Prezidento posto siekiantis S. Skvernelis: nenoriu būti apkaltintas bailumu | KaunoDiena.lt

PREZIDENTO POSTO SIEKIANTIS S. SKVERNELIS: NENORIU BŪTI APKALTINTAS BAILUMU

Prezidento posto siekiantis premjeras Saulius Skvernelis šeštadienį pareiškė nenorintis būti apkaltintas bailumu ar tuo, kad laikosi posto Vyriausybėje.

Ministras pirmininkas siekia Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos paramos Prienuose vykstančiame suvažiavime.

„Tikrai nebijau pralaimėti, bet nenoriu būti apkaltintas bailumu, laikymusi premjero kėdės, noru ramiai užbaigti kadenciją. Suprantu, kad purvo būtų mažiau, kad dėmesys būtų visai kitiems asmenims, jei į rinkimus neičiau. Kartu suprantu, kad tokiu atveju rinkimų baigtį prognozuoti būtų labai lengva“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Jis teigė, kad viešojoje erdvėje šiandien formuojama nuomonė apie du realius kandidatus rinkimuose – konservatorių siūlomą Ingridą Šimonytę ir ekonomistą Gitaną Nausėdą.

Ministras pirmininkas pareiškė save matantis kaip „realią alternatyvą konservatorių kandidatams“.

„Mačiau, kaip minėta politinė jėga darbavosi dvejus metus – kai visomis išgalėmis buvo siekiama sustabdyti biudžetą, mokesčių reformą, pensijų sistemos pertvarką“, – tvirtino premjeras.

„Matėme ir tai, kokios pajėgos buvo mestos prieš mus, kai buvo priimami stambiems verslininkams nepalankūs įstatymai“, – pridūrė jis.

„Dabar keista stebėti, kaip skiriasi dabartinės kandidatų kalbos nuo to, ką jie sakė užimdami ankstesnes pareigas. Netikiu tokiomis kalbomis ir nemanau, kad būtų ginami Lietuvos, o ne vienos partijos ar stambių verslo grupių interesai. Būtent todėl ir dalyvauju rinkimuose“, – sakė S. Skvernelis.

Dabar keista stebėti, kaip skiriasi dabartinės kandidatų kalbos nuo to, ką jie sakė užimdami ankstesnes pareigas.

Jis taip pat atmetė kritiką, kad jo politinei veiklai trukdo buvusi karjera policijoje.

„Šūkis „Ginti. Saugoti. Padėti“ yra ne tik policijos. Jis tinka ir mums, nes gynėme žmogų, saugojome valstybę, padėjome skriaudžiamajam“, – kalbėjo kandidatas.

„Kas bijo policininko? (…) Bijo tie, kurie buvo pripratę gyventi kaip erkės prisisiurbę prie valstybės, o tai yra mūsų visų pinigų, kurie parsidavinėjo verslo ir interesų grupėms, kurie lobo valstybės sąskaita, kurie sukosi valstybės įmonėse kaip savo asmeninėse ar partinėse šeryklose“, – teigė S. Skvernelis.

„Per daug intrigų ir baimių“

„Valstiečių“ paramos prezidento rinkimuose siekia ir Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, bet jo kandidatūrą parėmė tik du skyriai iš 58-ių.

Kur kas trumpesnėje kalboje jis pabrėžė, kad jo kandidatavimas reiškia „du kartus daugiau demokratijos“.

„Kaip ir slaptas balsavimas – tai didesnis pasirinkimas“, – sakė V. Pranckietis.

Jis tvirtino važiuojantis po regionus ir girdintis „nuovargį nuo įtampos ir chaoso“. Pasak politiko, dalį atsakomybės dėl to turi prisiimti ir „valstiečiai“.

„Neslėpkime, šiandien politiniame gyvenime yra per daug intrigų ir baimių, pykčio ir nusivylimo“, – kalbėjo parlamento vadovas.

V. Pranckietis tikino kaip Seimo pirmininkas važiavęs ir į užsienio šalis, kur su sąjungininkais siekė puoselėti strateginę partnerystę.

Jis pareiškė, kad politikai turi „jungti, ne skirti“.

„Jungtis ir vienyti viduje, bendruomenėje, partijoje ir visoje Lietuvoje. Vienyti Lietuvoje ir jungti išorėje yra aukščiausio šalies vadovo kasdienė veikla“, – kalbėjo Seimo pirmininkas.

„Kiekvienas partijos narys yra svarbus ir reikšmingas, kiekvienas iš jūsų gali lemti, kokią partiją, kokią Lietuvą, kokį moralinį autoritetą turėsime“, – teigė jis.

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis ragino partiečius balsuoti už premjero kandidatūrą. Pasak jo, V. Pranckiečio pasirinkimas „reikštų, kad mes prezidento rinkimų nelaimėtume“.

Šeštadienį „Lietuvos ryto“ paskelbtoje „Vilmorus“ atliktoje gyventojų apklausoje matyti, kad premjeras kandidatų į prezidentus reitinguose nesmarkiai aplenkė I. Šimonytę ir pakilo į antrąją vietą su 16,9 proc. reitingu.

Pirmoje vietoje lieka G. Nausėda su 23,3 proc. reitingu.

Prezidento rinkimai vyks gegužę.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (60)

skverneliui

Įdomiai Skvernelis sako, kad policijos kažkas bijo. Faktiškai policijos žmonės ne bijo, o panašiau, kad nemėgsta, kaip nemėgsta nesąžiningų, nedorų, korumpuotų žmonių.

renkam Skvernelį

Jau vien todėl, kad Kaunas galėtų atsikratyti Matijošaičio, mes privalome rinkti Skvernelį. Nes tada į jo vietą eis Matijošaitis, o Kaunas galės atsipūsti nuo begalinio Visvaldo mokesčių didinimo.

Anonimas

TU PEDOFILE SKVERNELIO GERBEJAS NE VENCKIENE TURI ISVIESINTI PAVARDES TU KURIE NUDOBE KEDI USA NARUSEVICIENE FURMONAVICIU IR DAR DAUG KITU GAL TU ZINAI PEDOFILO ISMATA.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS