G. Nausėda: Baltarusija yra visiškai priklausoma nuo Kremliaus | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA: BALTARUSIJA YRA VISIŠKAI PRIKLAUSOMA NUO KREMLIAUS

Šalies vadovas Gitanas Nausėda įsitikinęs, kad Europos Sąjungos institucijose puikiai suvokiama Baltarusiją valdančio režimo keliama grėsmė, todėl papildomų sankcijų, pasak prezidento, galima tikėtis jau artimiausiu metu.

G. Nausėda pabrėžia, kad Sočyje vykęs Aliaksandro Lukašenkos ir Vladimiro Putino susitikimas puikiai iliustruoja, kiek priklausoma nuo Kremliaus yra Baltarusija.

„Tai (susitikimas Sočyje – ELTA) tik dar kartą labai puikiai iliustruoja, kiek priklausoma yra Baltarusija nuo Rusijos, kiek įvairių ryšių ji yra susijusi. Net jeigu kartais Baltarusijos diktatorius teigia, kad kalbama apie kažkokį nepriklausomybės gynimą ar savarankiškumą vienoje ar kitoje srityje, mums nereikėtų apsigauti. Mes turime labai gerai suprasti, kad ši valstybė yra visapusiškai, visais požiūriais priklausoma nuo Rusijos, ir dėl to neturėtume puoselėti nei menkiausių iliuzijų“, – pirmadienį po susitikimo su Europos Komisijos nariu, atsakingu už vidaus rinką, Thierry Bretonu surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo G. Nausėda.

Mes turime labai gerai suprasti, kad ši valstybė yra visapusiškai, visais požiūriais priklausoma nuo Rusijos.

Lietuvos prezidentas džiaugėsi greita Vakarų reakcija po to, kai Minske buvo priverstinai nutupdytas „Ryanair“ lėktuvas, ir pabrėžė, kad ES institucijų atstovai puikiai supranta Baltarusijos keliamas grėsmes. Papildomų sankcijų A. Lukašenkos režimui, pasak G. Nausėdos, galima tikėtis artimiausiu metu.

„Tikiu, kad šitas ryžtas ir labai aiškus grėsmės suvokimas yra persmelkęs visą Europos Sąjungos institucijų hierarchiją, taigi sprendimai bus netrukus“, – teigė šalies vadovas.

Jis taip pat pažymėjo, kad sankcijos yra vienintelis civilizuotas būdas, kuriuo Baltarusiją kontroliuojantį režimą galima priversti pakeisti elgesį.

„Turime visomis įmanomomis civilizuotomis priemonėmis sulaikyti Baltarusijos diktatorių nuo tokių veiksmų, su kuriais mes susidūrėme visai neseniai. Geriausias būdas tai padaryti – pakelti štai tokių veiksmų kainą iki maksimumo, kad tokie veiksmai kainuotų brangiai ir skaudžiai. Kito kelio pakeisti elgesio modelį tiesiog nėra“, – tikino G. Nausėda.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (46)

Cha**

baltarusiam priklausyt nuo Kremliaus yra naudingiau nei mums nuo Geyropos. ** Putinas ne tik paskolas gal duot. Pas rusus baisinė rinka o pas mus net gyvulininkyste laivynus ir pan reikėjo panaikint kad europiniai turėtu sau naudos ir trupintu mums parama katra vistiek išvagiama jau Vilniuj.** Lukašenkas turi ir naftos ir traktoriu ir trašu gamyklas o mes - špygą taukuota. Vietoj to turim Naumavičiu Mocku kruva kt.milijonieriu /buvusiu reketininkais/švedu bankus ir kitus politinius vągius pumpuojančius i ofšorus iš musu Lietuvos žmoniu pastovei plėšiamus pinigus.

o oi, oi

vargšė mano Lietuva nuo 1940 m. nemoka savarankiškai gyventi. IŠNYKSIM KAIP DŪMAS.

O. Uogienėnėnė

Aš tai priklausau nuo nosies krapštymo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS