Prezidento žodžiuose E. Dobrowolska įžvelgė alegoriją į analinį seksą: pavadino fantazijomis | KaunoDiena.lt

PREZIDENTO ŽODŽIUOSE E. DOBROWOLSKA ĮŽVELGĖ ALEGORIJĄ Į ANALINĮ SEKSĄ: PAVADINO FANTAZIJOMIS

  • 125

Prezidentui pareiškus, kad siekiant įteisinti tos pačios lyties asmenų partnerystę konstitucinės vertybės neturi būti išplaunamos „per užpakalines duris“, teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska įžvelgė aliuziją į lytinius santykius, o Prezidentūra į tai atsako „fantazijų nekomentuojanti“.

Diskusijų viešojoje erdvėje sukėlė prezidento komentaras jam antradienį kalbant apie tai, kad abiejų lyčių partnerystę turintis reglamentuoti įstatymo projektas turėtų atitikti Konstituciją.

„Konstitucija yra pats svarbiausias valstybės teisinis dokumentas, ir jo turinys neturi būti išplaunamas per užpakalines duris“, – Seime po susitikimo su parlamento vadovybe žurnalistams sakė Gitanas Nausėda.

Šis šalies vadovo komentaras sulaukė kritikos ir viešojoje erdvėje, socialiniuose tinkluose.

„Nes tikrai, alegorija į analinį seksą yra vaizdžiausia ir išsamiausia, ką šalies vadovas gali pasakyti diskutuojant apie homoseksualių asmenų santykių reguliavimą“, – savo paskyroje „Facebook“ rašė ministrė.

 

Nes tikrai, alegorija į analinį seksą yra vaizdžiausia ir išsamiausia, ką šalies vadovas gali pasakyti diskutuojant apie homoseksualių asmenų santykių reguliavimą.

Paklausta, ką šalies vadovas turėjo omenyje, Prezidento komunikacijos grupė BNS nurodė nekomentuosianti „kritikų, įskaitant teisingumo ministrę, fantazijų“.

Žmogaus teisių centro vadovė Jūratė Juškaitė, BNS apie G. Nausėdos pasisakymą teigė, jog „prezidentas yra tiek kartų neaiškiai, panaudodamas kartais ir kiek keistus posakius, komunikavęs, kad atrodo tik dar vienas ne iki galo apgalvotas ir dalį visuomenės žeidžiantis išsireiškimas“.

Savo ruožtu Lietuvos gėjų lygos (LGL) vadovas Vladimiras Simonko paragino „diskutuojant apie galimas tos pačios lyties šeimų teisinės apsaugos priemones susilaikyti nuo dviprasmiškų, tolesnę LGBT asmenų marginalizaciją visuomenėje skatinančių replikų“.

„Norėtųsi, kad pašaipios replikos LGBT asmenų atžvilgiu nebetaptų priemone įsiteikti visuomenės daugumos nuomonei ir kad LGBT žmonės galėtų būti lygūs savo orumu“, – BNS sakė jis.

Seimas gegužę po svarstymo kelių balsų persvara pritarė Civilinės sąjungos įstatymo projektui, kuriuo būtų įteisinta tos pačios lyties asmenų partnerystė. Dar liko paskutinis balsavimas dėl įstatymo priėmimo. 

Lietuvoje partnerystė šiuo metu nėra įteisinta nei tarp vyro ir moters, nei vienos lyties poroms. Ankstesni bandymai tą padaryti parlamente buvo nesėkmingi.

Iki šiol G. Nausėda nėra išreiškęs pozicijos, ar pritartų tokiam įstatymui, ar jį vis dėlto vetuotų. Savo vertinimą šalies vadovas žada po galutinio balsavimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (125)

petriukas

o kulis is dedziu gimdis,al abu ?

J

Dabar įsikūrusi "šeimos asociacija" klaidina žmones savo pavadinimu or gina lytiškumo programą. Užtenka pažiūrėti į jų internetinio puslapio paveikslėlį ir viskas aišku, kad jie į šeimų sąvoką įtraukė ir kelis vyrus su vaikais. Dar nepasikeitęs konstitucinės šeimos sąvokai ši organizacija drįsta save vadinti šeimos asociacija ir savo skelbiamom idėjom klaidinti žmones.

Tikrai

Na kas trukdo steigti partnerystės sandorį, be santuokos , pasitvirtinant teises, pareigas, paveldėjimą, bet be šeimos sąvokos. Tik su nuciuozusiu stogu gali du vyrus ar dvi moteris vadinti šeima ar pora. Tai tiesiog draugai, nesvarbu kokiu būdu jie santykiauja ar kitaip reiškia savo iškreiptos draugystės formas .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS