Prezidentūra apie A. Dulkio kandidatūrą: sprendimas turi būti labai pamatuotas | KaunoDiena.lt

PREZIDENTŪRA APIE A. DULKIO KANDIDATŪRĄ: SPRENDIMAS TURI BŪTI LABAI PAMATUOTAS

Kalbėdamas apie pasiūlytą Arūno Dulkio kandidatūrą į sveikatos apsaugos ministro postą, prezidento Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas Simonas Krėpšta pabrėžia, kad prezidentui itin svarbu susitikti su pačiu kandidatu ir aptarti jo pasiryžimą ir patirtį, susijusią su sveikatos apsaugos sritimi.

„Tam tikros diskusijos ir konsultacijos su Ingrida Šimonyte vyko dėl daugelio pavardžių, dėl vienų pavardžių kalbėta daugiau, dėl kitų – mažiau (...). Kalbant konkrečiai apie Arūną Dulkį, be abejo, bus labai svarbu pakalbėti su pačiu kandidatu, susitikti su juo, pamatyti, kaip gi jis yra pasiryžęs, kokį bagažą sukaupęs būtent sveikatos apsaugos srityje“, – LRT radijui teigė S. Krėpšta.

Prezidento patarėjas pažymėjo, kad sveikatos apsaugos srityje šiuo metu dėl pandemijos susiklosčiusi itin sunki situacija, ir sakė, kad sprendimas dėl sveikatos apsaugos ministro portfelio turi būti labai pamatuotas.

„(Sveikatos apsaugos – ELTA) srityje, kaip žinome, turime globalią pandemiją, tūkstančius naujų užsikrėtimo atvejų kiekvieną dieną, tikrai daug mirčių. Tad šioje srityje reikia tikrai labai pamatuotų, labai skubių sprendimų, kad situacija gerėtų. Visa tai padarysime ir tikrai priimsime labai pamatuotą sprendimą, kuris šiuo metu svarbus visai valstybei“, – sakė jis.

Kandidatė į premjeres Ingrida Šimonytė po susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda trečiadienį paviešino asmenų, siūlomų eiti ministrų pareigas, pavardes. Į sveikatos apsaugos ministro postą I. Šimonytė pasiūlė buvusį valstybės kontrolierių, ekonomistą Arūną Dulkį.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Buvusiú

Girtuokliú nebūna. Tikiuosi užteks proto Prezidentui atmesti Dulkio kandidatūrà

STAKĖNAS

Kelelis tolimas ,kelelis dulkinas, kur atves?.

kodėl tik dabar matuoti rekia?

Jau anksčiau reikėjo bent kiek matuoti, tvirtinant tokius ministrus kaip jarekas, tamašūnienė, veryga.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS