Prezidentūra: atmetęs veto dėl testų Seimas prisiima atsakomybę už rizikas | KaunoDiena.lt

PREZIDENTŪRA: ATMETĘS VETO DĖL TESTŲ SEIMAS PRISIIMA ATSAKOMYBĘ UŽ RIZIKAS

  • 6

Atmetęs veto dėl mokamų testų Seimas prisiima atsakomybę už šio sprendimo pasekmes, ketvirtadienį pareiškė Prezidentūra.

„Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisas prezidentas vetavo dėl jų keliamų epidemiologinių rizikų. Kuo didesnės profilaktinio testavimo apimtys, kuo platesnis testavimo prieinamumas yra labai svarbūs veiksniai apsaugant nuo viruso plitimo ir pasiskiepijusius, ir nepasiskiepijusius žmones“, – rašoma BNS pateiktame Prezidentūros komentare.

„Prezidentas gerbia Seimo sprendimą prisiimti atsakomybę už rizikas, kurias šis sprendimas kelia“, – teigiama jame.

Prezidentas gerbia Seimo sprendimą prisiimti atsakomybę už rizikas, kurias šis sprendimas kelia.

Tuo tarpu veto dėl aplinkosaugos atmetimas, pasak Prezidentūros, parodo valdančiųjų prioritetus.

„Tai, kad Aplinkos apsaugos ministras Simonas Gentvilas metė pasaulinę klimato kaitos konferenciją tam, kad įteisintų jam pavaldžių institucijų nereagavimą į žmonių pranešimus apie gamtai daromą žalą, kaip ir tai, kad balsavimai dėl veto buvo derinami su balsavimu dėl bausmių už disponavimą narkotinėmis medžiagomis sušvelninimu, rodo šios valdančiosios koalicijos prioritetus“, – teigiama komentare.

Jame Prezidentūra reiškia apgailestavimą, kad „valdančioji dauguma šį kartą asmenines politines ambicijas iškėlė aukščiau gamtosaugos ir vieningos užsienio politikos principų“.

„Ne prezidentas, o Lietuvos žmonės vertins kiekvieną atvejį, kai bus atsisakoma reaguoti į pranešimus apie gamtai daromą žalą, ar kai egzotinėse valstybėse bus steigiamos Seimo atstovybės“, – teigiama komentare.

Seimas ketvirtadienį atmetė tris prezidento veto: dėl mokamų testų nevakcinuotiems darbuotojams, dėl Seimo atstovo ES pareigybės steigimo ir prievolės aplinkosaugininkams reaguoti į visus pranešimus apie galimus pažeidimus.

Seimas ketvirtadienį taip pat sprendžia dėl pataisų, kad baudžiamoji atsakomybė už nedidelio kiekio narkotinių medžiagų įsigijimą ir turėjimą neturėtų būti taikoma.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

varnas

kada baigsi tu dydelis žinovas ir bajerio skaldytojas matai atsirado visa žinis plikas senovės soviet respublikos komjaunoimo laikraštuko spausdintuvas, žiniu transmijos skleidėjas pik nepikes bet turėk saika ir laika ir išmok be bajerio lozongo prezidentui kišti po kojom pagalius koks jis buves banko kalbininkas o dabar tik liko šlapias skuduras galima būtų taikyti tavo išreškšta bajeri, žemas tavo lygis apie prezidenta gerai arba visai nieko o prezidentas dar savo diplomatijos darba moka dirbti be kitu pagalbiniu buku kalbu ir juoku, užtenka jau vienas prezidentas buvo netinkamai nurašytas prisimename, taip dabartini nori pagal ju dudele šokdinti,i geda turėk ir garbes oruma neteršk bičas prezidento ir kubu nevardink, kubas sedėk ir mokėk kalbėti , va jau iki kokio lygio mes nusiredenome ,samdiniai pradeda teršti mūsų krašto vadova kuriam liaudis patikėjo dirbti 5 m, netrugdyti, šaršalai pikta net skaityti, ir klausyti,

nuomonė

Prezidentas teisus. Valstybės ,siekiančios užkirsti kelią ligos plitimui, visų pirma dėmesį skiria žmonių testavimui, tokiu būdu stengiasi kuo greičiau atsekti židinius ir ligos plitimą. Mūsų vyriausybė ellgesi atvirkščiai, dar komplikuoja testavimą., apmokestina testus. Gėda.

Pati blogiausia seimo dauguma

Už ką balsavote ? Už tai , kad DABAR virusas plistų ? Sirgtų vakcinuoti ? Mirtų vakcinuoti ? Antivakseriai ar turintys kitų įsitikinimų žmonės NORĖJO TESTUOTIS ir taip viruso plitimas būtų valdomas !!! Prisiminkite atsakomybę ? Žinoma ne ...Politiniai menkystos ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS