R. Juknevičienė ragina nebendrauti su nesiskiepijusiais nuo COVID-19: jie yra grėsmė | KaunoDiena.lt

R. JUKNEVIČIENĖ RAGINA NEBENDRAUTI SU NESISKIEPIJUSIAIS NUO COVID-19: JIE YRA GRĖSMĖ

  • 141

Europos Parlamento narė, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovė Rasa Juknevičienė savo feisbuko paskyroje paragino žmones nebebendrauti su skiepytis nuo koronaviruso atsisakančiais asmenimis.

Politikė nevyniodama žodžių į vatą penktadienį pareiškė, jog visi „nesiskiepijantys yra grėsmė visų mūsų sveikatai, krašto ekonomikai, verslui, žmonių gyvybėms“.

„Dėl jų niekuo dėti žmonės turi izoliuotis, o rudenį visi mes galim vėl pakliūti į karantinus. Nebendraukite su nepasiskiepijusiais“, – feisbuke ragino konservatorė.

Kitą dieną R. Juknevičienė paaiškino mintį ir pridėjo, kad bendrauti su tyčia nesiskiepijančiais nuo koronaviruso yra tas pats, kas sėsti į mašiną, kurią vairuoja išgėręs.

Kviečiu vengti bendrauti su nesiskiepijančiais, nes bendrauti su tyčia nesiskiepijančiais yra tas pats, kas sėsti į mašiną, kurią vairuoja išgėręs.

„Kadangi vakarykštį mano įrašą apie nesiskiepijimą komentarais užplūdo patys žinot kas, tai esu įkvėpta parašyti dar aiškiau. Kviečiu vengti bendrauti su nesiskiepijančiais, nes bendrauti su tyčia nesiskiepijančiais yra tas pats, kas sėsti į mašiną, kurią vairuoja išgėręs. Ačiū tiems, kurie skiepijasi“, – rašė politikė ir dėkojo žmonėms, kurie skiepijasi nuo koronaviruso.

Per praėjusią parą nuo koronaviruso iš viso paskiepyti 1527 gyventojai: 911 pirmąją skiepo doze ir 616 antrąja skiepo doze, pirmadienį pranešė Statistikos departamentas.

Šalyje nuo COVID-19 mažiausiai viena vakcinos doze paskiepyti 1 mln. 304 tūkst. 972 žmonės, abiem – 1 mln. 105 tūkst. 953.

Mažiausiai viena vakcinos doze paskiepyta 54,8 proc. vyresnių nei 80-ies gyventojų, 69,4 proc. – 75–79 metų gyventojų, 71,9 proc. – 70–74 metų gyventojų ir 70,6 proc. – 65–69 metų gyventojų.

55–64 metų grupėje paskiepytųjų yra 60 proc., 45–54 metų grupėje – 53,9 proc., 35–44 metų grupėje – 52,4 proc., 25–34 metų grupėje – 44,8 proc., 16–24 metų grupėje – 43,4 proc. gyventojų. 12–15 metų vaikų paskiepyta 11,1 procento.

Šios reikšmės per parą paaugo dešimtosiomis dalimis procentinio punkto.

Lietuvoje mažiausiai vieną skiepą nuo koronaviruso yra gavę 46,7 proc. žmonių – 0,1 procentinio punkto daugiau nei para anksčiau.

Iš viso Lietuva yra sulaukusi 3 mln. 233 tūkst. 45 skiepų dozių, iš jų sunaudota 2 mln. 410 tūkst. 907 dozė.

Nepanaudota šiuo metu per 822 tūkst. vakcinos dozių.

Rašyti komentarą
Komentarai (141)

Kęstas

"Visiškai paskiepyti žmonės sudaro mažiau, nei 1% Covid-19 pacientų. „Aišku, iš to, ką matome natūralaus skiepytų ir neskiepytų amerikiečių eksperimento metu, kad tie, kurie yra ligoninėse su Covid, yra beveik visi neskiepyti “, - sakė Jonathan Perlin, HCA vyriausiasis medicinos pareigūnas. Jis pažymėjo, kad duomenys apima pacientų pateiktą informaciją" Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

bone

Gaila lojanciu partiniu imbeciliu, jos nesupranta ka sako ir raso

Vienas

Skiepytis reikia. Raginima nebendrauti- nerandu logigos. Skiepyti taip pat serga covid. Lietuvoje kazkaip ispustas burbulas del tu skiepu. Jeigu nuo samagono neismire Lietuva, nenumirs ir nuo skiepų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS