R. Karbauskis: frakcijos seniūno rinkimai priklausys nuo koronaviruso grėsmės | KaunoDiena.lt

R. KARBAUSKIS: FRAKCIJOS SENIŪNO RINKIMAI PRIKLAUSYS NUO KORONAVIRUSO GRĖSMĖS

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis neslepia, kad dėl koronaviruso rizikos stringa tiek naujo Seimo „valstiečių“ frakcijos seniūno rinkimai, tiek premjero Sauliaus Skvernelio apsisprendimas dėl dalyvavimo artėjančiuose Seimo rinkimuose. Pasak R. Karbauskio, kol nesumažės koronaviruso grėsmė, tol partijos renginių grafikas bus atidedamas.

„Seniūno skyrimo tvarka yra susieta su partijos tarybos posėdžiu. Pirmiausia, mes turime priimti sprendimą partijos taryboje, vėliau jis patvirtinamas mūsų frakcijoje. Šioje situacijoje, kol neįvyks tarybos posėdis, mes negalime įvykdyti seniūno rinkimų. Mes planavome tarybos posėdį prieš prasidedant sesijai – kovo 6 dieną, ir šį antradienį jau būtų buvę sprendimai, bet tai neįvyko. Mes turime sulaukti tarybos posėdžio, o jis bus, kuomet bus sunormalizuota situacija dėl koronaviruso“, – Eltai sakė R. Karbauskis.

Pasak R. Karbauskio, partijos tarybos posėdžio data nėra aiški būtent dėl koronaviruso grėsmės.

„Data nėra aiški. Mes visi skaitome spaudą ir matome, kas darosi aplinkui. Mes Lietuvoje dar pakankamai gerai kontroliuojame situaciją, bet matome, kad nemažai šalių situacijos visiškai nekontroliuoja arba net nebando kontroliuoti, bet kokiu atveju rizika išlieka. Daug klausimų dėl to kyla ir dabar reikia saugoti žmones. O seniūno klausimas nėra tas klausimas, kuriuo reikėtų rizikuoti žmonių sveikata. Kol kas pabūsiu seniūnu, kol įvyks tarybos posėdis“, – teigė jis.

R. Karbauskis taip pat pažymėjo, kad tarybos posėdyje S. Skvernelis taip pat pasakys savo sprendimą dėl tolimesnio dalyvavimo Seimo rinkimuose.

„Jis planuoja dalyvauti tarybos posėdyje ir, ar jis dalyvaus ar ne rinkimuose, paskelbs ten ir t. t. Aš nenoriu už jį kalbėti, jis pats turi pasakyti“, – sakė jis.

ELTA primena, kad po sausio pabaigoje vykusio LVŽS tarybos posėdžio R. Karbauskis paskelbė, kad traukiasi ne tik iš Seimo „valstiečių“ frakcijos seniūno, bet ir Kultūros komiteto pirmininko pareigų. Sprendimą pasitraukti iš einamų pareigų Seime, tvirtino R. Karbauskis, lėmė noras parodyti dėmesį rinkėjams.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Siaip

Valstietis-zaliasis kurio cadilakas kuro suvartoja daugiau nei kaimiecio traktoriukas.apie oro tarsa patylim.beto patologinis melagis ,neuzimantis jokiu pareigu o tik pasislepes uz kitu nugaru skalija kaip dvarniaska.cia partijos seniunas?nejuokinkit pusgalviai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS