R. Karbauskis: jei prezidentė atsiprašys, ministro klausimas bus sprendžiamas | KaunoDiena.lt

R. KARBAUSKIS: JEI PREZIDENTĖ ATSIPRAŠYS, MINISTRO KLAUSIMAS BUS SPRENDŽIAMAS

„Valstiečių“ lyderis parlamentaras Ramūnas Karbauskis sako laukiantis prezidentės atsiprašymo dėl sprendimo neskirti aplinkos ministre premjero teiktos kandidatės Irmos Gudžiūnaitės.

Jis sakė laukiantis Dalios Grybauskaitės „paaiškinimo, kodėl buvo pasielgta būtent taip, nes kandidatė buvo suderinta“.

„Tikėti tuo, kad prezidentė pasakiusi, kad dabar aš patvirtinsiu kandidatą, kuris teikiamas, kad ji tą padarys, nėra jokio pagrindo, pasitikėjimas yra sugriautas. Šioje situacijoje, jei prezidentė pasakys „atsiprašau, aš daugiau taip nesielgsiu, suderintą kandidatą aš tikrai patvirtinsiu“, manau, kad šis klausimas spręsis. Bet kai prezidentė sako, aš nebuvau suderinusi – tai yra netiesa“, – Žinių radijui penktadienį sakė R. Karbauskis.

Šioje situacijoje, jei prezidentė pasakys „atsiprašau, aš daugiau taip nesielgsiu, suderintą kandidatą aš tikrai patvirtinsiu“, manau, kad šis klausimas spręsis.

Premjeras kandidatę į aplinkos ministres viešai įvardijo prieš savaitę, su D. Grybauskaite I. Gudžiūnaitė susitiko pirmadienį. Seimo darbotvarkėje buvo įtraukta jos priesaika vasario 12 dieną. Trečiadienį D. Grybauskaitė atsisakė skirti kandidatę į pareigas, sakydama, kad ji neturi reikiamos dalykinės patirties ir susitikime nepademonstravo sektoriui reikiamų žinių ir kompetencijos.

Po šio sprendimo premjeras pareiškė, kad iki prezidento rinkimų gegužę nebeteiks kandidatų į Aplinkos ministerijos vadovus.

Trisdešimtmetė Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) narė I. Gudžiūnaitė liko dirbti teisingumo viceministre, anksčiau buvo teisingumo atašė Lietuvos atstovybėje Europos Sąjungoje, dirbo Teisingumo ministerijoje. Ji įrašyta pirmoji socdarbiečių sąraše rinkimuose į Vilniaus savivaldybę.

Aplinkos ministro postas laisvas nuo praėjusių metų gruodžio, kai premjeras Saulius Skvernelis iš pareigų atstatydino aplinkos ministrą Kęstutį Navicką.

Rašyti komentarą
Komentarai (116)

onute

Tai bukai ZOSEI IR PAKAUNISKIUI priekvaisos lokit neloje ant valstieciu esat du BUKAGALVIAI

natalija

NESMEISKIT KARBAUSKIO JIS PASAKE NE ATSIPRASYTI O PAAISKINTI BET TAIP NORISI IKASTI KAD VARTOT ZODZIUS NORS TIKTU PREZIDENTEI VISOS TAUTOS ATSIPRASYTI UZ MUSU VISUS 28 VARGO METUS

STEPAS

Ką reiškia atsiprašyti? Jeigu pirkėjas gražina brokuotą prekę tai pardavėjas turi atsiprašyti pirkėjo ir pakeisti prekę arba gražinti pinigus. O čia? Ką turi pasakyti Prezidentė? Atsiprašau mielas pone, prašau pasiūlyti kitą kandidatą į ministrus ar Atsiprašau mielas pone, prašau rytoj dar kartą atvykti su Gudžiūnaite. ????
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS