R. Karbauskis kreipėsi į prezidentą: G. Landsbergis turi būti atstatydintas, kol dar ne vėlu | KaunoDiena.lt

R. KARBAUSKIS KREIPĖSI Į PREZIDENTĄ: G. LANDSBERGIS TURI BŪTI ATSTATYDINTAS, KOL DAR NE VĖLU

  • 161

Netylant diskusijoms dėl valdančiųjų užsienio politikos, „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis viešai kreipėsi į prezidentą Gitaną Nausėdą. R. Karbauskio teigimu, Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis turi būti kuo greičiau atstatydintas.

„Prezidente, ministras Gabrielius Landsbergis turi būti atstatydintas, kol dar ne vėlu“, – feisbuko paskyroje trečiadienį rašė R. Karbauskis.

Pasak „valstiečio“, prezidentas padarė klaidą, kiek daugiau nei prieš metus patvirtindamas Ingridos Šimonytės Ministrų Kabineto sudėtį, kurioje užsienio reikalų ministrų portfelis atiteko konservatorių lyderiui. Dabar, pažymėjo jis, G. Nausėda turi galimybę klaidą ištaisyti.

„Prezidentas Gitanas Nausėda turi galimybę ištaisyti klaidą, kuri akivaizdžiai padaryta teikiant Seimui ministrų kandidatūras“, – teigė politikas.

Akcentuodamas Kiniją užrūstinusį sprendimą, Lietuvoje atidaryti Taivaniečių atstovybę, R. Karbauskis konstatavo – G. Landsbergiui vadovaujant šalies diplomatijai buvo padaryta labai daug žalos valstybei.

Per vienerius metus užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pridarė tiek žalos Lietuvai, kad reikės ne vienerių metų tos žalos pasekmėms pašalinti.

„Per vienerius metus užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pridarė tiek žalos Lietuvai, kad reikės ne vienerių metų tos žalos pasekmėms pašalinti“, – rašė R. Karbauskis.

Politikas neslėpė neturįs tiek vaizduotės, kad galėtų suvokti, kokia žala šaliai būtų padaryta, jei G. Landsbergis dar trejus metus vadovautų Užsienio reikalų ministerijai.

„Įsivaizduoti dar trejus metus Gabrielių Landsbergį Lietuvos diplomatinės tarnybos vadovo poste yra sudėtinga. Tai neįmanoma. Mūsų valstybė nėra tiek stipri ir didelė, kad galėtų susipykti su visu likusiu pasauliu ir atlaikyti tokią ekonominę žalą, kurią dėl to patirs“, – teigė jis.

„Valstiečių“ lyderio teigimu, Lietuva turi normalizuoti pašlijusius santykius su Kinija ir tai pradėti daryti reikėtų nuo G. Landsbergio atstatydinimo.

„Santykių su Kinija normalizavimą reikėtų pradėti nuo Gabrieliaus Landsbergio atstatydinimo iš užsienio reikalų ministro posto. Skirtingai, nei mano konservatoriai, geri Lietuvos santykiai su Kinija yra didesnės Taivano saugumo garantijos. Tai supranta visas likęs pasaulis, deja, to nesugeba suprasti dabartinis Lietuvos užsienio reikalų ministras“, – rašė R. Karbauskis.

R. Karbauskis: Lietuvą naudoja kaip eksperimentinį triušį

Politikas savo įrašę dėmesio skyrė ir prezidento bei užsienio reikalų ministro santykių peripetijoms. R. Karbauskio teigimu, kiek daugiau nei prieš metus užsienio reikalų ministru paskyrus G. Landsbergį, tik laiko klausimas buvo kada šis ims siekti perimti iš prezidento iniciatyvą Lietuvos diplomatijoje.

„Užsienio reikalų ministru patvirtinus konservatorių partijos pirmininką Gabrielių Landsbergį buvo akivaizdu, kad tik laiko klausimas, kada pastarasis bandys iš Prezidento Gitano Nausėdos perimti užsienio politiką. Gerbiu Prezidento Gitano Nausėdos pasirinkimą, tačiau esu tikras, jog buvo klaidinga užsienio reikalų ministru rinktis žmogų, kurio ambicijos, arogancija, savimeilė akivaizdžiai disonuoja su diplomatijos vadovo pareiga tarnauti Lietuvos interesams. Gabrieliaus Landsbergio teiginiai apie vertybinę užsienio politiką pasirodo neturi nieko bendra nei su vertybėmis, nei su valstybės interesais“, – samprotavo R. Karbauskis.

„G. Landsbergis vykdo viso labo savo partijos programines nuostatas, kuriose priešų kūrimas ir kova su jais yra svarbiausias uždavinys. Tai būdinga valdžioms, kurios yra per silpnos imtis konstruktyvios ir naudingos visuomenei politikos. Savo nesėkmes visada bando pateisinti priešų gausa, intrigomis ir skandalais. Jiems nesvarbu, kad tai kenkia valstybei ir jos žmonėms.

Konservatorių priešų sąrašas ilgas, pradedant Rusija, Baltarusija, Kinija, Latvija. Į tą sąrašą tuoj bus sugrąžinta Lenkija. Iki 2016 metų ji ten buvo ir tik mūsų pastangomis pavyko Lietuvos ir Lenkijos diplomatinius santykius kuriam laikui atšildyti“, – teigė R. Karbauskis.

„Konservatorių draugai tėra kažkas JAV Kongrese, kurie tiesiog naudoja Lietuvą, kaip eksperimentinį triušį, tikrinant Kinijos reakciją į neadekvačius Lietuvos užsienio reikalų ministerijos sprendimus“, – pridūrė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (161)

Jonas

Manau, kad tik atstatydinti šį veikėją būtų neatsakinga. Juk nuosekliai keniama valstybei! Ar normaliomis sąlygomis neturėtų būti pradėtas ikiteisminis tyrimas, įtariamąjam atliekama psichiatrinė ekspertizė o toliau - priklausomai nuo to, ar įtariamasis yra pakaltinamas.

„Valstiečius"karbofosasdrebina kinkas

Prieš komunistinius vagis melagius sukčius banditus

natalija

VALSTIEČIU PARTIJA VIENINTELĖ KUO TAUTA GALI PASIKLIAUTI TAI DORI PUIKUS PARTIEČIAI KURIE DIRBO TAUTAI
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS