R. Karbauskis: nekalbėsiu su opozicija, kalbės premjeras | KaunoDiena.lt

R. KARBAUSKIS: NEKALBĖSIU SU OPOZICIJA, KALBĖS PREMJERAS

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sako nesistebįs antradienio vakaro įvykiais Seimo posėdžių salėje, kai nepavyko parlamentarams priimti vieningo sprendimo dėl medikų atlyginimų didinimo ir teigia, kad tai buvo eilinė opozicijos ataka prieš valdančiuosius. „Valstiečių“ lyderis teigia, kad pats su opozicijos lyderiu Gabrieliumi Landsbergiu nemėgins kalbėtis, kaip spręsti susidariusią problemą, nes jam tai sukeltų pasišlykštėjimą. Dėl to su opozicija prie derybų stalo bandys sėsti premjeras Saulius Skvernelis. R. Karbauskio tikinimu, nepriklausomai nuo to, ar pavyks su opozicija susitarti, medikų atlyginimai kitą savaitę bus pakelti.

„Manau, kad premjeras pirmiausia šnekėsis su opozicija. Be abejonės. Nes neapykanta Gabrieliaus ar kitų mano atžvilgiu yra begalinė, o švelnesnė tikriausiai premjero atžvilgiu. Mes tai ir išnaudosime, nes šioje vietoje kalba ne apie politiką yra, o kalba apie krizę. Mes turime suprasti, kad politikos čia nėra ir negali būti. O jie visuomet ją atranda“ , – Eltai sakė R. Karbauskis.

„Mes pabandysim. Man tai nesunku, aš galiu ir po mūsų pokalbio jam paskambinti ir bandyti šnekėti. Bet tiesiog aš įsivaizduoju, ir kiek esu patyręs, mano skambutis jiems sukels tokį pasišlykštėjimą, kad naudosimės vėl Sauliaus pagalba“, – teigė jis.

Manau, kad premjeras pirmiausia šnekėsis su opozicija. Be abejonės. Nes neapykanta Gabrieliaus ar kitų mano atžvilgiu yra begalinė, o švelnesnė tikriausiai premjero atžvilgiu.

R. Karbauskio teigimu, opozicija sąmoningai vykdo destrukciją, todėl antradienio vakarą ir nepavyko pakelti medikams algų. Anot LVŽS lyderio, opozicijos sprendimai šiuo metu yra politizuoti ir nukreipti į artėjančius rinkimus.

„Kai reikia susivienyti, jiems neišeina. Nes supranta, jog susivienijus įveiksim krizę ir taip nauda ne jiems, o valdančiai daugumai. Jie šitaip skaičiuoja. Bet aš esu tikras, jei jie būtų pasirinkę visiškai kitą taktiką, o ne konfrontacijos, ne žeminimo Aurelijaus Verygos ir valdančiosios daugumos taktiką, o bendradarbiavimo taktiką, jie būtų išlošę daugiau ir politine prasme. Bet jie jau pasirinko ir nuėjo tuo keliu ir eiti jau kitu keliu jiems jau yra sunku. Labai abejoju, kad ir prezidento žodžiai jiems darys kažkokią įtaką“, – sakė R. Karbauskis.

R. Karbauskis opozicijos ir valdančiųjų konflikte mato ir Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio lyderystės stoką.

„Viena problema, tai Seimo pirmininkas, kuris tikrai neatstovauja Seimui. Jis atstovauja opozicijai, o šiuo atveju pats sau. Labai dažnai jis pats sau atstovauja, ir vakar tai buvo ryškiai matyti. Kai jis teikė siūlymą Seimui dirbti nuotoliniu būdu. Seimas atmetė jį, nes jis net nebandė to klausimo derinti su frakcijomis. Kitais klausimais jis atstovauja opozicijai. Su mumis jis nebendravo jau daugybę metų, nebendrauja ir dabar. Mes neturime Seime žmogaus, kuris galėtų visus susodinti. Tai yra tam tikra problema“, – sakė jis.

LVŽS lyderis teigia, kad antradienio vakarą opozicijos noras pakelti visiems medikams atlyginimus buvo nelogiškas ir neįmanomas.

„Vakar balsavimas nepavyko, todėl teko traukti korteles, kad nebūtų priimtas populistinis sprendimas, nepagrįstas biudžeto pinigais. Niekas negalvoja, kad nereikia spręsti visų medikų problemų, bet šiuo metu pakelti visiems medikams ir nedirbantiems su koronavirusu 100 proc. mes negalime. O mūsų siūlymas buvo pakelti su koronavirusu dirbantiems medikams, kurie rizikuoja savo sveikata ir gyvybe. Tai bus padaryta. Aš manau, kad bus priimtas tas sprendimas, kurio nori valdančioji dauguma“, – teigė jis.

R. Karbauskio teigimu, biudžete nėra tokių lėšų, kad algas 100 proc. pakelti visiems medikams.

„Tame logikos ir nėra tai daryti, nes kaip paaiškinti visiems kitiems žmonėms, kad ligoninėse, kur niekas nedirba su koronavirusu (...) kad tie žmonės gaus taip pat 100 proc. didesnį atlyginimą dėl to, kad jie yra medikai. Juk valstybė negali visiems pakelti atlyginimų, kaip tuomet vėliau reikėtų kalbėti su mokytojais bei kultūros darbuotojais? Visiems medikams mes žadėjome pakelti 15 proc. ir šis pažadas bus įgyvendintas, kaip ir visoms sritims stengiamasi kelti atlyginimus, kiek tai bus įmanoma“, – sakė R. Karbauskis.

Rašyti komentarą
Komentarai (35)

dr. Jonas Ramanauskas joramlt@yahoo.com

Abudu yra suįžūlėję konstituciniai NUSIKALTĖLIAI ir DURNIAI.

Darius

Ir vėl kartojasi istorija. Karbauskis sakė nesikalbės su ekselencija Grybauskaite prieš prezidento rinkimus. Jis tipo didis. Dabar artėja seimo rinkimai. Jis vėlgi nekalbės ir su opozicija. Kas tau patarinėja? Visuose rinkimuose patyriai fiasko. Patirsi galutinį ir neskundžiamą fiasko rudenį. Lietuviai ne kerštingi. Lietuviai protingi. Ir tamstos išdidumas kelia juoka. Gal net pasišlykštėjimą.

bor

Šitas žmogėnas, su savo seneliu, šimteriopai pavojingesnis Lietuvai nei nusmurgęs Peleckis, kuris jau ilgą laiką be kaltės uždarytas, bet kodėl to nemato nei VSK nei prokuratūra?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS