R. Karbauskis pažėrė kritikos I. Šimonytei: tai – beviltiškiausia Vyriausybė Lietuvos istorijoje | KaunoDiena.lt

R. KARBAUSKIS PAŽĖRĖ KRITIKOS I. ŠIMONYTEI: TAI – BEVILTIŠKIAUSIA VYRIAUSYBĖ LIETUVOS ISTORIJOJE

  • 65

Kaip net kelių krizių akivaizdoje tvarkosi Ingridos Šimonytės Vyriausybė ir konservatorių vadovaujama valdančioji dauguma? Būtent į šį klausimą atsakymų ieškoti kvies šio pirmadienio TV3 aktualijų laida „Karštai su tv3.lt“. Daugumą I. Šimonytės ministrų žmonės linkę vertinti neigiamai, o savo ruožtu opozicija netgi reikalauja ministrų galvų. Tačiau patys konservatoriai džiaugiasi ir yra įsitikinę, kad dabartinė Vyriausybė – geriausia istorijoje. Kaip yra iš tiesų?

Šio pirmadienio laidoje savo įžvalgomis dalysis į laiškų karą su I. Šimonyte įsivėlęs Valstiečių partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis ir vienas iš Liberalų sąjūdžio lyderių, Eugenijus Gentvilas.

Per neseniai vykusį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos suvažiavimą nuskambėjo ne viena pagyra, o ypatingai daug jų atiteko I. Šimonytės Vyriausybei. Tačiau dauguma apklausų rodo priešingai – dauguma ministrų turi minusinį reitingą.

Anot E. Gentvilo, kiekvienos partijos suvažiavimas yra šventė, tad pagyros – normalu. Paprastai prie saviplakos čia prieinama nėra. „Natūralu, kad euforijos gaidelių čia pasitaiko daugiau, negu tam yra pagrindo. Gal tai daugiau padrąsinimas partiečiams, siūlymas nenusivilti esamu reitingu. Tačiau tiek Šimonytė, tiek ir Kubilius niekuomet nebuvo reitingų besivaikantys politikai. O žiūrint objektyviai iš šalies, manau, kad dar yra per anksti sakyti, kad Šimonytės Vyriausybė – geriausia iš visų buvusių, kaip ir kalbėti apie tai, ar pavyks pasiekti antrąją kadenciją“, – laidoje sakys jis.

Eugenijus Gentvilas. Laidos kūrėjų nuotr.

Pats politikas apie premjerę laikysis tvirtos nuomonės: „Gal ji kam nors atrodo neįsiklausanti į nuomones ar kritiką, tačiau vis dėl to turiu sutikti, kad Šimonytė yra atsakinga premjerė, kuriai sekasi ne viskas, bet ja pasitikėti galima.“

Visai kitokiais pastebėjimais dalysis R. Karbauskis. „Mes konstruktyviai pabandėme Vyriausybei kažką pasiūlyti. Bet, matyt, jiems to nereikia. Manau, kad tai – pati beviltiškiausia Vyriausybė, kokia tik yra buvusi Lietuvos istorijoje“, – sakys jis bei pasidalys pavyzdžiais, kur, jo galva, Vyriausybė klysta ir nesusitvarko su savo darbais.

„O jei šnekėti apie ministrų kompetenciją, tai šis ministrų kabinetas tikrai yra labai silpnas. Mūsiškis buvo gerokai stipresnis. Be abejonės, tą dabar mato ir visuomenė. Jei šnekėtume apie praėjusių metų rugsėjo–spalio mėnesius, pagal ekonomikos augimą mes buvome pirmoje vietoje Europos sąjungoje. Šiandien net bijočiau pagalvoti, kurioje vietoje mes atsidūrėme“, – sakys jis.

Ramūnas Karbauskis (kairėje). Laidos kūrėjų nuotr.

Savo ruožtu E. Gentvilas tikins, kad Šimonytės Vyriausybė reitingų prasme šiuo metu išgyvena panašią situaciją, kaip ir kitos Vyriausybės visame pasaulyje, o dėl to kalta pandemija. Vis dėlto jis pritaria minčiai, kad ir I. Šimonytės Vyriausybė ne visuomet elgiasi logiškai ir nuosekliai.

„Aš nežinau, ką Ramūnas Karbauskis rašinėjo laiškuose ar raštuose Vyriausybei. Žinau tik tiek, kad ji vykdo savo veiklą. Ne visada Vyriausybės vykdoma veikla atrodo suprantamai ar paaiškinamai – sutinku, kad ji susiduria su komunikacinėmis problemomis arba jų susikuria pati. Bet man atrodo, kad tai yra natūralu visose Vyriausybėje. Ką, to nebuvo Skvernelio Vyriausybėje? Tik tiek, kad anos Vyriausybės neturėjo tokių iššūkių, kaip dabar – migrantų krizė, pandemija, o dar ir ateinantis Kinijos ekonomikos suirimas, kuris sukels didžiulius padarinius visame pasaulyje“, – sakys E. Gentvilas.

Kodėl žmonės taip nusivylę esama Vyriausybe? Ar tikrai ji neįsiklauso į pasiūlymus, o ir savo sprendimų ne visuomet stovi tvirtai? Galiausiai, ar tie, kurie kritikuoja esamą Vyriausybę, tai iš tiesų daro pagrįstai?

Visi atsakymai į šiuos klausimus – jau šį vakarą, laidoje „Karštai su tv3.lt“ 19.30 val. per TV3!

Rašyti komentarą
Komentarai (65)

kaunietis

stiprybės Premjerei,Vyriausybei

kauniete

PAGARBA JUMS ger KARBAUSKI O ČIA TIE šimonės GERBĖJAI PAKALBĖSIM LAPKRITI UBAGAI ŠIMONĖ MONOPOLININKUS PRATURTINT RUOŠIASI O JUM KELNES NUMAUS DRISKIAI UŽTARĖJAI

kauniete

Tai ne tik beviltiška šaika bet ir pavojinga TAUTAI BANDITU ŠAIKA
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS