R. Karbauskis skelbia ultimatumą dėl švietimo susitarimo: ragina trauktis iš derybų | KaunoDiena.lt

R. KARBAUSKIS SKELBIA ULTIMATUMĄ DĖL ŠVIETIMO SUSITARIMO: RAGINA TRAUKTIS IŠ DERYBŲ

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) šešėlinis ministras pirmininkas Ramūnas Karbauskis Seimo frakcijai siūlo svarstyti atsitraukti nuo derybų dėl partijų švietimo susitarimo, kol Ingridos Šimonytės vadovaujama Vyriausybė pateiks detalų atsakymą, kaip planuojama panaudoti 200 mln. eurų, skirtų regionų mokyklų tinklo reorganizavimui ir vadinamųjų „Tūkstantmečio mokyklų“ steigimui.

„Frakcija nutars. Mano pasiūlymas buvo svarstyti tokį variantą, nes iš tikrųjų šnekėtis apie nacionalinį susitarimą, nežinant, koks yra esminis sprendimas ir kam ruošiamasi išleisti šimtus milijonų eurų, yra tiesiog beprasmiška“, – Eltai tvirtino R. Karkauskis, pažymėdamas, kad apie valdančiųjų iniciatyvą opoziciniai „valstiečiai“ turi itin mažai informacijos.

„Nes, tai, kaip mes dabar viską suprantame, yra kažkokia valdančiųjų strateginė kryptis. Tačiau apie ją mes nesuprantame nieko, išskyrus tai, kad norima skirti pinigus“, – sakė LVŽS pirmininkas.

Pasak šešėlinio „valstiečių“ premjero, jis LVŽS Seimo frakcijai siūlo laikinai pasitraukti iš derybų, kol bus sulaukta atsakymų iš Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.

„Mes nesakome, kad pasitrauktume visam laikui, mes šnekame, kad kol nebus atsakyta į šitą klausimą, tol būtų galima tokią priemonę naudoti kaip politinę priemonę“, – tikino R. Karbauskis, kartu pridurdamas, kad viliasi, jog prie tokio „valstiečių“ žingsnio prisidėtų ir kitos opozicinės frakcijos.

Mes nesakome, kad pasitrauktume visam laikui, mes šnekame, kad kol nebus atsakyta į šitą klausimą, tol būtų galima tokią priemonę naudoti kaip politinę priemonę.

„Aš manau, kad kitos frakcijos (socdemai ir „darbiečiai“) galėtų palaikyti tokį sprendimą, priverčiant valdančiuosius paaiškinti, kur norima išleisti daugiau kaip 200 mln. eurų“, – teigė LVŽS vadovas.

ELTA primena, kad praėjusį penktadienį LVŽS atstovas darbo grupėje, rengiančioje partijų nacionalinį susitarimą dėl švietimo, Eugenijus Jovaiša pozityviai vertino tuomet įvykusį posėdį. Nepaisant anksčiau išsakytų abejonių dėl galimybių tęsti darbą šiose derybose, „valstietis“ teigė, kad pagaliau buvo atsižvelgta į jo kritiką dėl konkretumo trūkumo ir „pasiūlymų paradu“ virstančios dokumento rašymo eigos. Jis vylėsi, kad partijos padarys reikiamus namų darbus.

Ministrė pirmininkė I. Šimonytė kovo pradžioje inicijavo pirmąjį susitikimą su politinių partijų frakcijų Seime paskirtais atstovais, kuriame buvo aptarta nacionalinio susitarimo dėl švietimo rašymo eiga. Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė yra sakiusi, kad šį susitarimą tikimasi patvirtinti per pavasario sesiją.

Susitikime tuomet dalyvavo politinių partijų deleguoti atstovai Artūras Žukauskas (Laisvės partija), Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai), Raimondas Lopata (Liberalų sąjūdis), Ieva Kačinskaitė-Urbonienė (Darbo partija), Vilija Targamadzė (Lietuvos socialdemokratų partija), Eugenijus Jovaiša (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) bei Mišrios Seimo narių grupės atstovai Algirdas Butkevičius ir Beata Petkevič.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

>>>Šešuolių kaimas \\\\\.../////

>>>Tikras kaimas,ar ne Šešuolių davatkos žentas ar giminaitis būsi,kuri už Nausėdą meldžiasi.

Šešuolių kaimas

Važiuok, Karbauskėli, Savo tvartų šiupeliuot. Varyk, Ramūnėli, trąšų parceliuot ;)

> Kaip visada Karbauskis teisus :)

o, KADA JIS BUVO NETEISUS? Visos vištos karksi, kad jis teisus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS