R. Karbauskis turi pasiūlymą naujajai frakcijai – neskubėkime | KaunoDiena.lt

R. KARBAUSKIS TURI PASIŪLYMĄ NAUJAJAI FRAKCIJAI – NESKUBĖKIME

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad jau antradienį kalbėsis ir su koalicijos partneriais, ir su naująja frakcija „Lietuvos gerovei“ nariais ir siūlys, kad iki gruodžio mėnesio „Tvarka ir teisingumas“ partijos suvažiavimo tiek koalicinė sutartis nesikeistų, tiek Remigijus Žemaitaitis liktų Seimo vicepirmininko poste.

„Koalicinė sutartis pasirašyta tarp partijų, partijos pirmininkas yra Žemaitaitis. Tvarkos ir teisingumo frakcija subyrėjo ir atsirado nauja frakcija. Naujoje frakcijoje yra TT partijos narių, kurie sako iš partijos neišeiną. Yra paradoksali situacija, kad ir ten, ir Mišrioje grupėje, ir frakcijoje yra TT partijos narių. Gruodžio mėnesį bus partijos suvažiavimas, kuriame, matyt, bus kažkokių pokyčių. Bus sprendžiami TT partijos vidaus klausimai. Šie vidaus klausimai užgulė dabar ir valdančiąją koaliciją. Dabar pasakysiu savo asmeninę nuomonę, tai dar nebuvo niekaip aptarta. Geriausia būtų, jeigu dabar mes iki gruodžio mėnesio nedarytume jokių sprendimų Žemaitaičio atžvilgiu ir pačios koalicinės sutarties atžvilgiu“, – Eltai sakė R. Karbauskis.

R. Karbauskis patikino, kad koalicinės sutarties su TT partija tikrai nenutrauks. LVŽS lyderis viliasi, kad tiek naujosios frakcijos nariai, tiek R. Žemaitaitis sutiks palaukti iki gruodžio mėnesio TT pirmininko rinkimų. Taip, pasak R. Karbauskio, nenukentėtų koalicinė sutartis.

Geriausia būtų, jeigu dabar mes iki gruodžio mėnesio nedarytume jokių sprendimų Žemaitaičio atžvilgiu ir pačios koalicinės sutarties atžvilgiu.

„Aš suprantu, kad tas laikas iki gruodžio mėnesio labai greitai praeis. Todėl nenorėčiau siūlyti ir nesiūlysiu tikrai nutraukinėti koalicinės sutarties su TT partija, nes gali būti, kad jie savo problemas išsispręs ir mes vėl turėsime šios partijos frakciją. Mes nežinome, kas bus, ir geriausia būtų rasti sprendimą bendradarbiauti su naująja frakcija pasirašant tarpfrakcinę sutartį, kokią mes su TT anksčiau ir turėjome, dar prieš dabartinę koaliciją. Taip laikinai nedarant jokių sprendimų partijos pirmininko atžvilgiu. Tai būtų mano toks siūlymas, kurį aš teiksiu koalicijai kaip savo asmeninį siūlymą. Manau, tai mažiausiai konfrontacijos sukeliantis siūlymas, nes eina kalba tik apie kelis mėnesius, po kurių viskas sustos į savo vietas“, – sakė R. Karbauskis.

Ketvirtadienį Seime iš sugriuvusios frakcijos „Tvarka ir teisingumas (Suvereni Lietuva)“, „socialdarbiečių“ frakcijos ir Mišrios Seimo narių grupės pasitraukę politikai įregistravo naują frakciją, kuriai suteikė pavadinimą „Lietuvos gerovei“. Frakcijos seniūnu tapo „tvarkietis“ Vytautas Kamblevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Vastieciai kamieciai

Kolukio pirmininkui padai svyla gerai dabar. Cia jam ne prostitutes i Seima vestis ar darbinti.

juk

tai genseko palikuonys socmafija ir kaip sliuzai slenka prie valdlovio o sionistai tuo naudojasi ir plakasi prie ju o nacsaugumas keicia 1 kita ir tyli nes esam po jav spec t padu o kitu atveju rusai puls ir D ? ka daryti ?/ sedeti ir tyleti ar veidmainiskai save ir mastancius apgaudineti?.....

Rasa

JIE VISUR ILENDA KAD KENKTU VALSTIECIAM O TAI SENEI VALIUKEVICIUTEI NEGEDA LYSTI KUR NIEKS JOS NEPAGEIDAUJA DIDZIOJI DARBININKE SEIME PATAPO TRIGUBA VEL RUOSESI SKURDINTI LIETUVA EIK LAUK IS SEIMO GUDRUOLE
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS