R. Masiulis sako sulaukęs prašymo atskleisti ministerijos įstaigų auditorius | KaunoDiena.lt

R. MASIULIS SAKO SULAUKĘS PRAŠYMO ATSKLEISTI MINISTERIJOS ĮSTAIGŲ AUDITORIUS

Darbą baigiantis susisiekimo ministras Rokas Masiulis sako, kad ministerija sulaukė prašymo atskleisti tapatybes ministerijos darbuotojų, atlikusių Švietimo ministerijai pavaldžių įstaigų auditą.

„Neseniai gavome Švietimo ministerijos tų įstaigų, kurios buvo audituotos, tokį prašymą išduoti tapatybes auditorių“, – LRT televizijos laidai „Dienos tema“ sakė R. Masiulis.

Jis sakė besiruošiantis susitikti su naujuoju susisiekimo ministru paskirtu Jaroslavu Narkevičiumi ir, be kitų dalykų, prašyti apginti auditorius.

„Mane labai nustebino ir išgąsdino tas prašymas, nes prašyti tapatybių – koks skirtumas, kas atliko tą patikrinimą? Susitvarkyk, ką blogai padarei. Bet kažkoks nebaudžiamumas galbūt skatina juos jau pereiti į kontrataką“, – kalbėjo R. Masiulis.

Švietimo ministerijos ir 17 jai pavaldžių įstaigų viešųjų pirkimų auditą Susisiekimo ministerijos specialistai baigė šių metų balandį.

Per patikrinimą nustatyta, kad ministerija ir jai pavaldžios devynios įstaigos per 2016 – 2018 metus su 69 savo esamais, buvusiais ar kitų susijusių institucijų darbuotojais sudarė sandorių už daugiau nei 304 tūkst. eurų.

Taip pat nustatyta, kad pavaldžios įstaigos atliko daug konkurenciją galbūt ribojusių neskelbiamų pirkimų, dažnai institucijos prekes ir paslaugas įsigydavo iš vieno konkretaus tiekėjo, o viešuosius pirkimus atlikę darbuotojai neturėdavo tinkamos kompetencijos.

Audito išvadoje teigiama, kad įstaigos nesugebėdavo įvertinti pirkimų apimčių, vertės ir turimų išteklių, todėl įsigijimai vykdyti ne pagal poreikį, o gautas lėšas, kurias siekta maksimaliai įsisavinti.

Po šio audito nuspręsta įstaigas pertvarkyti ir iš 17 palikti 10.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Ida

Jeigu tai vyko tai prašom poną nurodyti tiksliai,kas spaudė dėl išimčių kelius remontuoti ar atskleisti auditorių tapatybes,neatskleidus tai bus eilinis purvo pylimas Ir dar labai įdomu kaip atvyksta į įstaigą kažkas iš kažkur ir daro patikrinimus.Ngirdėtas slapstymasis,kam visa tai?

AS manau

O dar matyt karbauskininkai pila purva ant Masiulio.? Juk daug kur bande isardyti AMB palikima korupcija.Juk ir pildo kisenes sedincius siltose kedese klanus ju sulus.Kaip nerustausi ,kad aiskeja sukciu lizdai.Mat reikia suzinoti kas daro audita.Cia jau banditiskas metodas susidoroti.Jei esi lietuvis ir gini dar tokius,o Masiuli smeizi tai negali vadintis lietuviu,

to Onas

pagal kokius įstatymus ir reikalavimus privaloma atskleisti tai? parodyk ištrauką iš jų, kur tai tiksliai įvardinta?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS