R. Žemaitaitis: po rinkimų „valstiečiai“ gali sutilpti į vieną Seimo liftą | KaunoDiena.lt

R. ŽEMAITAITIS: PO RINKIMŲ „VALSTIEČIAI“ GALI SUTILPTI Į VIENĄ SEIMO LIFTĄ

Iš valdančiosios daugumo gretų pašalintos „Tvarkos ir teisingumo“ partijos pirmininkas Remigijus Žemaitaitis šiuo metu gausiausią frakciją Seime turintiems „valstiečiams“ piešia juodą scenarijų. Pasak politiko, po 2020 m. vyksiančių Seimo rinkimų „valstiečių“ parlamente gali būti tiek, kad visi jie sutilps į vieną Seimo liftą.

„Aš matau, kad „valstiečiai“ partijos viduje yra labai stipriai pasimetę dėl to, kas yra koalicijoje. Aš manau, kad dabar veikia tas gaujos principas – tavęs yra daug ir tu esi saugus... Bet po 2020 m. spalio mėnesio gali taip atsitikti, kad „valstiečių“ bus tiek, kad jie tilps į vieną lifto kabiną“, – „Žinių radijui“ sakė politikas.

Jis akcentavo, kad dėl neapdairios politinės veiklos naujajame išrinktame Seime Ramūno Karbauskio vadovaujamos partijos narių gali būti keliskart mažiau nei yra dabar.

Kaip rodo naujienų agentūros ELTA užsakymu rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ spalio 15-29 dienomis atliktos apklausos duomenys, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) vos su 7 proc. reitingų lentelėje rikiuojasi ketvirtoje vietoje. Per pastaruosius du mėnesius šios partijos palaikymas sumažėjo kone perpus – rugpjūčio mėnesį „valstiečių“ palaikymas siekė 14,6 proc. Tuo metu prieš mėnesį R. Karbauskio vedamai partijai paramą deklaravo 11 proc. rinkimų teisę turinčių gyventojų. Tad įsibėgėjančių diskusijų dėl 2020 m. biudžeto fone gausiausios valdančiosios partijos reitingas per mėnesį smuktelėjo 4 proc.

„Valstiečių“ lyderis ketvirtadienį įvardino, pasak jo, vieną priežastį, kodėl pastaruoju metu stipriai sumenko jo vadovaujamos partijos reitingai. Politiko teigimu, kalta komunikacija, visuomenei transliuojant pasiūlymus dėl mokesčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nuomonė

Reiškia konservatoriai pasiekė savo.Daugiausia padėjo tai seimo pirmininkas,nors aš galvojau,kad jis tikrai protingas žmogus,o pasirodo išdavikas.Aš tai balsuosiu už valstiečius,nes tik jų dėka pensija padidėjo,sumažėjo alkoholio vartojimas,sužinojome kaip gyvena dauguma Lietuvos turtuolių ir iš kur tie turtai.Jie nors kažką daro ,kad eilinių piliečių gyvenimas pagerėtų.O del mokesčių,tai jeigu pinigų nebus,tai ir nebus ką dalinti.

Kaunietis

Tiesa.Karbauzkio idėjos buvo geros ir teisingosTodel ir palaikė ji Tauta.Tik gaila,kad Jis priglaudė visokius iš pakampiu,kurių niekas net nepastebėtų.Ir kurie pasijuto ,,ipatingi ,.nesuprato koks tai laikas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS