Ragina Baltarusiją peržiūrėti sprendimą dėl Lietuvos ir Lenkijos diplomatų išsiuntimo | KaunoDiena.lt

RAGINA BALTARUSIJĄ PERŽIŪRĖTI SPRENDIMĄ DĖL LIETUVOS IR LENKIJOS DIPLOMATŲ IŠSIUNTIMO

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas sukritikavo Baltarusijos valdžios sprendimą išsiųsti Aljanso šalių – Lietuvos ir Lenkijos – diplomatus ir paragino jį peržiūrėti. J. Stoltenbergas tai pareiškė trečiadienį Briuselyje.

„Sprendimas sumažinti NATO šalių diplomatinį atstovavimą Baltarusijoje yra nepateisinamas, mes dėl to apgailestaujame ir raginame Minską pakeisti savo sprendimą“, - sakė generalinis sekretorius.

Sekmadienį ES vyriausiasis įgaliotinis užsienio reikalams ir saugumo politikai Josepas Borrellis pareiškė, kad Baltarusijos valdžios sprendimas sumažinti Lenkijos ir Lietuvos diplomatų skaičių paskelbus ES sankcijas jos pareigūnams „prieštarauja dialogo su Europos Sąjunga logikai“ ir izoliuoja Minską.

Spalio 2 d. Baltarusijos URM spaudos sekretorius Anatolijus Glazas pranešė, kad Minskas nuo spalio 5 d. atšaukia savo ambasadorius Lenkijoje ir Lietuvoje konsultuotis ir kad Varšuvai ir Vilniui pasiūlyta padaryti tą patį.

Be to, Baltarusijos URM rekomendavo Lenkijai ir Lietuvai iki spalio 9 d. sumažinti savo diplomatų skaičių atitinkamai nuo 50 iki 18 ir nuo 25 iki 14 dėl „akivaizdžiai destruktyvios“ šių šalių veiklos.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

BALTARUSIJA LAISVA IR NEPRIKLAUSOMA VALSTYBĖ

Ir...ne Stoltenbergui jai nurodinėti.

Ccha ccha

Izoliuoti Baltarusija bus Antra šiaurės korėja.Būtu teisingas sprendimas.

Chė

Sako protingi žmonės komentarų nedkaito,vieni kliedesiai,vieni matyt pagiringi,kitiem kaulus laužo dozės reikia.kliedi,į ką kreiptis ten valdžjos nėra tik apsišaukeliai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS