Raginimas Seimo komisijai – paskubinti darbą dėl R. A. Ručio neliečiamybės | KaunoDiena.lt

RAGINIMAS SEIMO KOMISIJAI – PASKUBINTI DARBĄ DĖL R. A. RUČIO NELIEČIAMYBĖS

  • 4

Keturios frakcijos, tarp jų - didžiausia parlamente socialdemokratų, pasirašė kreipimąsi su raginimu paskubinti komisijos dėl „tvarkiečio“ Rimanto Antano Ručio darbą.

Seimo pirmininkei Loretai Graužinienei ir laikinosios komisijos pirmininkui „darbiečiui“ Kęstučiui Daukšiui adresuotame rašte siūloma rezoliucijos projektą parengti iki vasario 1 dienos.

Kreipimąsi pasirašo opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų ir Liberalų sąjūdžio frakcijų, taip pat valdančiosios socialdemokratų frakcijos seniūnai, Seimo narių mišrios grupės atstovas.

Seimas yra nutarimu įpareigojęs komisiją darbą baigti iki kovo 18 dienos. Komisijos pirmininkas K.Daukšys BNS sakė nematantis prasmės skubinti komisijos darbą, nes Seimo sesija prasidės tik kovo 10 dieną. „Darbo ten yra dviem-trim dienom“, - sakė komisijos pirmininkas.

Pasak jo, komisija rinktųsi į posėdžius anksčiau, jei būtų šaukiama neeilinė sesiją.

Seimo komisija turi pateikti parlamentui siūlymą, ar tenkinti generalinio prokuroro Dariaus Valio prašymą naikinti R.A.Ručio teisinę neliečiamybę dėl įtarimų prekyba poveikiu ir apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo.

Generalinis prokuroras į Seimą su prašymu dėl parlamentaro R.A.Ručio neliečiamybės panaikinimo kreipėsi paskutinę rudens sesijos dieną. Prokurorai įtaria, kad Seimo narys „tvarkietis“ R.A.Ručys veikė organizuotoje grupėje su Algimantu Juocevičiumi ir Ervinu Raistenskiu ir 2013 metų spalį iš prodiuserio Rolando Skaisgirio priėmė kyšį. Pats R.A.Ručys tvirtina kyšio neėmęs.

Anot pareigūnų, surinkti duomenys leidžia manyti, kad R.A.Ručys iš prodiuserio R.Skaisgirio priėmė didesnės nei 250 MGL (32,5 tūkst. litų) vertės kyšį pažadėjęs paveikti valstybės instituciją ir jos valstybės tarnautojus, taip pat, veikdamas bendrininkų grupėje, sukurstė ir organizavo apgaulingą įmonių buhalterinės apskaitos tvarkymą.

Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas ar kitaip suvaržoma jo laisvė. Dėl Seimo nario laisvės suvaržymo gali kreiptis tik šalies generalinis prokuroras.

Spalio 21 dieną Generalinė prokuratūra pranešė su Specialiųjų tyrimų tarnyba atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu stambiu mastu siekiant už atlygį daryti įtaką keletui Vidaus reikalų ministerijoje vykdytų viešųjų pirkimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

beliberda

Viskas prasidejo nuo to, kad 2013 spalio 4d Sporto haleje buvo suorganizuotas renginys "Pirk drambli" Kauno zoologijos sodui paremti kuri per daugeli metu labai sekmingai nustekeno konservatoriai. Rengini prodiusavo partijos TT narys R. Skaisgirys. Renginyje dalyvavo prezidentas R.Paksas, seimo nariai, tame tarpe ir R.Rucys. Jeigu gerus darbus daro ne konservatoriai, o ypac Kaune, reiskia jie yra valstybes priesai, dirba rusams ir Kremliui! Dabar "gili" STT mintis: R.Rucys paeme is bendrapartiecio R.Skaisgirio kysi kad tas galetu prodiusuoti labdaringa rengini kuri transliavo TV!!! Net Mozambiko ir Zimbabves spec tarnybos to nesugalvotu. Ka jiems lygintis su Lietuvos konservatoriais.

ponia ausra

cia jus? nepadorus o tiesiog sventasis....

Ponia

Ar jau visi aplinkui išprotėjo? Kam reikia puldinėti padorų žmogų?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS