Reikalauja apsaugos priemonių skirti namuose ligonius lankantiems darbuotojams | KaunoDiena.lt

REIKALAUJA APSAUGOS PRIEMONIŲ SKIRTI NAMUOSE LIGONIUS LANKANTIEMS DARBUOTOJAMS

  • 5

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Justas Džiugelis apgailestauja, kad kovoje su COVID 19 virusu pamirštos dvi svarbios grupės: socialiniai darbuotojai ir nevyriausybinių organizacijų atstovai, kurie kasdien rūpinasi namuose izoliuotais asmenimis.

„Tokios žmones su negalia globojančios organizacijos, kaip Lietuvos neįgaliųjų draugija, Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrija „Viltis" ir kitos visoje Lietuvoje teikia būtinąją pagalbą dešimtims tūkstančių didelės rizikos grupei priklausančių šeimų, kurios yra izoliuotos namuose – kaip ir prieš karantiną, taip ir dabar aprūpina maistu, padeda susitvarkyti būtiniausius poreikius, veža ligonius į dializę, kitas gyvybiškai svarbias procedūras ir t.t. Deja, šių žmonių apsauga niekam nerūpi, nors, kaip ir medikai, jie rizikuoja savo ir lankomų šeimų sveikata bei gyvybe", – teigia parlamentaras.

Anot J. Džiugelio šiomis dienomis Lietuvą pasiekė siunta, atgabenusi medikų apsaugai skirtas priemones. Joje - keli milijonai veido kaukių, respiratorių, vienkartinių pirštinių, akinių, kombinezonų ir kitų apsaugos priemonių, kurios bus paskirstytos medikams.

J Džiugelis reikalauja, kad ministras pirmininkas Saulius Skvernelis bei Valstybės ekstremalių situacijų centro vadovas Aurelijus Veryga skirtų mažiausiai 1000 iš tų kelių milijonų komplektų apsaugos priemonių visoms žmonių su negalia organizacijoms, teikiančioms būtinąsias paslaugas ir lankančioms žmones namuose.

Gairės: Justas Džiugelis, koronavirusas, apsaugos priemonės, ligonių lankymas, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

o kas draudžia turėti apsaugos priemones lankantiems daktarams, negi ligoniai tuom turi jus aprūpinti,esat medicina,turit viską patys turėti, o jei neturit jūsų visų kaltė

Anonimas

palik seima net geda ziuret isverstaskurius

Persimetelis

I Seima pateko tu zaliais ir perbego pas konservus ... jei bent kiek morales turetumei, atsistatidintumei ir vel jau kaip konservas i rinkimus eitum.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS