Rytų ir Vidurio Europos šalių gynybos ministrai sieks NATO rytinio pakraščio sustiprinimo | KaunoDiena.lt

RYTŲ IR VIDURIO EUROPOS ŠALIŲ GYNYBOS MINISTRAI SIEKS NATO RYTINIO PAKRAŠČIO SUSTIPRINIMO

  • 6

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas su Rytų ir Vidurio Europos šalių gynybos ministrais sutarė vieningai siekti, kad birželį Madride vyksiančiame NATO viršūnių susitikime būtų priimti esminiai sprendimai dėl NATO rytinio pakraščio sustiprinimo.

A. Anušausko teigimu, Bukarešto devintuko šalys sutaria, kad NATO turi priimti sprendimus dėl konkrečių ilgalaikės trukmės priemonių, pranešė ministerija.

„Raginame toliau stiprinti Aljanso atgrasymo ir gynybos pozicijas kuriant veiksmingą priešakinę gynybą visame NATO rytiniame flange, įskaitant atitinkamą Aljanso karinio buvimo didinimą, atsižvelgiant į regioninius ypatumus ir politiką“, – sakė ministras pirmadienį dalyvavęs nuotoliniame Bukarešto devintuko gynybos ministrų susitikime.

Susitikime Bulgarijos, Čekijos, Estijos, Latvijos, Lietuvos, Lenkijos, Rumunijos, Slovakijos ir Vengrijos gynybos ministrai aptarė regioninio saugumo situaciją, NATO ir Europos Sąjungos vaidmenį remiant Ukrainą bei naująją NATO strateginę koncepciją. Svečių teisėmis susitikime dalyvavo ir JAV, Jungtinės Karalystės bei NATO atstovai.

Bukarešto devintukas – devynių Rytų ir Vidurio Europos šalių dialogo ir bendradarbiavimo platforma, kurią inicijavo Lenkija ir Rumunija, siekdamos stiprinti euroatlantinį saugumą.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Gugis

Arteja pamisusios kremliaus fasistu gaujos krachas, arteja… :D

Pasiūlymas

Galima viską išspręsti paprasčiau ir pigiau. Putinas jau įvarytas į bunkerį, belieka iškastruoti. Eunuchai (kastratai) praranda agresiją ir tampa nepavojingi ne tik moterims.

gynybos ministras

pavarde A nušaus kas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS