Š. Birutis pasirašys gaires, kad nestrigtų kultūros projektų finansavimas | KaunoDiena.lt

Š. BIRUTIS PASIRAŠYS GAIRES, KAD NESTRIGTŲ KULTŪROS PROJEKTŲ FINANSAVIMAS

  • 0

Kultūros ministras Šarūnas Birutis artimiausiomis dienomis žada pasirašyti dokumentą, kuriuo remiamasi skirstant finansavimą kultūros projektams.

„Pasirašysiu ryt arba poryt“, – antradienį BNS sakė ministras.

Anot jo, šis dokumentas ateityje dar greičiausiai bus tobulinamas, nes į jį neįtrauktos vidaus audito ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pastabos.

„Gaires pasirašysiu be jų, kad vyktų procesas, kad būtų galima skelbti pirmojo etapo konkursą, kad viskas eitų į priekį“, – teigė Š.Birutis.

Praėjusią savaitę už konkurso organizavimą atsakinga Kultūros taryba įspėjo, kad kitąmet gali vėluoti kultūros projektų finansavimas, nes, anot jos, Kultūros ministerija vėluoja patvirtinti Kultūros rėmimo fondo lėšomis finansuojamų projektų teikimo gaires 2017 metams, į jas įtraukia reikšmingus, nederintus pakeitimus.

Š.Birutis teigė, kad artimiausiomis dienomis patvirtinus gaires, pirmąjį finansavimo konkursą bus galima skelbti, kaip ir planuota rugsėjo viduryje.

Gairės, kuriomis remiamasi sprendžiant, kas gaus Kultūros rėmimo fondo paramą, o kas – ne, tobulinamos kasmet.

Kultūros taryba atsakinga už kultūros ir meno programų, projektų ir kitokių priemonių finansavimą. Ji taip pat turi administruoti Kultūros rėmimo fondo lėšas, skirti kultūros ir meno kūrėjams stipendijas ir kitokią finansinę paramą, organizuoti kultūros ir meno tyrimus, koordinuoti jų gyvendinimą, stebėti, kaip projektai įgyvendinami.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS