S. Skvernelio atsakas A. Tapinui: šiame šou nedalyvausiu | KaunoDiena.lt

S. SKVERNELIO ATSAKAS A. TAPINUI: ŠIAME ŠOU NEDALYVAUSIU

Premjeras Saulius Skvernelis rimtai nepažiūrėjo į žurnalisto Andriaus Tapino ketvirtadienio vakarą pareikštus reikalavimus atsiprašyti už skleistas įžeidžias ir tikrovės neatitinkančias žinias.

S. Skvernelio neišgąsdino ir A. Tapino tikinimas, kad jei premjeras per 14 dienų jo viešai atsiprašys ir nepaneigs savo žodžių, bus kreipiamasi į Generalinę prokuratūrą.

„Šiame Andriaus Tapino šou premjeras nedalyvaus“, - Eltai teigė S. Skvernelio patarėjas viešųjų ryšių klausimais Tomas Beržinskas.

Ketvirtadienį A. Tapinas pareiškė, kad S. Skvernelio išsakyti teiginiai, jog jis užsiima politine veikla, organizuoja mokytojų protesto akcijas ir siekia nuversti teisėtai išrinktą valdžią, neatitinka realybės ir žeidžia jį kaip žurnalistą. Kartu žurnalistas, kreipdamasis į premjerą, akcentavo, kad S. Skvernelio skleista informacija turėjo neigiamos įtakos jo profesinei veiklai.

Pabrėždamas, kad premjeras iki šiol nepaneigė savo mestų kaltinimų, A. Tapinas reikalauja viešo premjero atsiprašymo. Jei premjeras per 14 dienų neatsiprašys, pabrėžė žurnalistas, jis kreipsis į generalinį prokurorą, kad S. Skverneliui būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas, pagal konkrečius Baudžiamojo kodekso ir Konstitucijos straipsnius.

„Nepaskelbus aukščiau nurodyto paneigimo ir atsiprašymo, būsiu priverstas kreiptis į LR generalinį prokurorą dėl ikiteisminio tyrimo pagal Baudžiamojo kodekso 154 str. 1 dalį ir/ar 2 dalį (Šmeižimas) pradėjimo bei į teismą (CK 2.24 straipsnis) dėl tikrovės neatitinkančių, mano garbę ir orumą žeminančių žinių paskleidimo bei Konstitucijos 33 straipsnio 2 dalies pažeidimo dėl persekiojimo už kritiką“, - ketvirtadienį viešai kreipdamasis teigė A. Tapinas.

„Tikiu, kad sveikas protas nugalės ir gerbiamas Ministras Pirmininkas ras savyje stiprybės pripažinti skleidęs tikrovės neatitinkančias žinias ir atsiprašyti“, - apibendrino savo kreipimąsi į premjerą A. Tapinas.

Premjeras 2018 m. gruodžio mėn. 6 d. Liberalų frakcijoje sakė, kad jam į rankas pakliuvo „valstiečių“ valdžios nuvertimo planas. Kartu premjeras teigė, kad 2018 m. gruodžio mėnesį vykusią mokytojų protesto akciją „Paskutinis skambutis“ organizuoja ne pedagogų profsąjungos, bet politiku tapti panoręs A. Tapinas.

Rašyti komentarą
Komentarai (111)

Skverneli laikykis

Tave laiko-palaiko, Lietuvoje pasilikę sovietiniai kolonistai, ramsto-paramsto Putino subinlaižiai bei myli-bučiuoja nupezęs senas pirdžius Kęstas. Neapvilk palaikančio kontingento. Jei ir tuos prarasi, liksi tuščias kaip balionas blaškomas vėjo.

Anarchistas

Kuo greičiau reikia atsiprašyt Andrej,ui Tapin,ui, atgailaut, nuolankiai prašyt atleidimo, o tai jis kreipsis ne tik į prokuratūrą, bet ir patį Putinų. O jei ir tai nepadės, sakė turinti priėjimą net Strasbūre, taip kad čia ne ant žyduko myžt. Žiūrėkim į viską paprasčiau,, ar toli mes nutolom nuo primatų? Monkės buvom, monkėm ir likom.

Kęstas

Tapinas ir patys Landsbergiai yra oligarcho Mockaus pastumdėliai. Mockus iš MG Baltic ir Numavičius iš Maximos turėtų mokėti mokesčiais 73 procentus jų metinių pajamų. Kodėl? Du žymūs ekonomistai, Diamond ir Saez, tai paskaičiavo. "Diamond-Saez analizės pagrindas yra du teiginiai: ribinio naudingumo mažėjimas ir konkurencingos rinkos. Mažėjantis ribinis naudingumas yra jausmas, kad papildomas doleris atneša labai mažą pasitenkinimą žmonėms, turintiems labai daug pajamų, palyginus su mažas pajamas gaunantiemis žmonėmis. Suteikite šeimai, kurios metinės pajamos yra $ 20,000, papildomai $ 1,000 ir tai padarys didelį skirtumą jų gyvenime. Suteikite žmogui, kuris gauna 1 milijoną dolerių per metus papildomą tūkstantį, ir jis vos pastebės jį. Puikiai konkurencingoje ekonomikoje, neturinčioje monopolinės galios ar kitų iškraipymų, kiekvienas gauna savo ribinį produktą. Tai yra, jūs gaunate $ 1000 per valandą, nes kiekviena papildoma valanda, kurią dirbate, prideda $ 1000 vertės ekonomikai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS