S. Skvernelis: Lietuva gali būti Izraelio balsas Europos Sąjungoje | KaunoDiena.lt

S. SKVERNELIS: LIETUVA GALI BŪTI IZRAELIO BALSAS EUROPOS SĄJUNGOJE

  • 11

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad Lietuva stengsis tarpininkauti dialoge tarp Europos Sąjungos (ES) ir Izraelio, kad žydų valstybės pozicija būtų geriau suprantama Europoje.

Po susitikimo Jeruzalėje su Izraelio prezidentu Reuvenu Rivlinu premjeras sakė, kad „Lietuva galėtų būti Izraelio balsas Europos Sąjungoje“.

„Lietuva yra Izraelio draugas ir mes turime padėti labiau suprasti Izraelio situaciją Europos Sąjungoje. Stengsimės tarpininkauti dialoge tarp Europos Sąjungos ir Izraelio siekiant geresnio Izraelio pozicijos supratimo“, – pranešime spaudai teigė S. Skvernelis.

Lietuva tradiciškai yra tarp tvirčiausių diplomatinių Izraelio rėmėjų Europoje, iš dalies dėl Holokausto istorijos ir pozicijų derinimo su Jungtinėmis Valstijomis.

Tačiau pastaruoju metu Lietuvos diplomatijai vis dažniau teko laviruoti tarp išsiskiriančių ES ir JAV nuomonių, pavyzdžiui, sprendžiant dėl Jeruzalės pripažinimo Izraelio sostine.

Per vizitą S. Skvernelis nusprendė neaplankyti palestiniečių teritorijų. 

Kai kurie kritikai sako, kad vengdama kritikuoti Izraelį dėl politikos palestiniečių atžvilgiu Lietuva kenkia bendrai ES pozicijai ir rodo nepakankamą pagarbą tarptautinei teisei.

Antradienio vakare S. Skvernelis susitiks su Izraelio premjeru Benjaminu Netanyahu (Benjaminu Netanjahusu).

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

...

OH: "Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad Lietuva stengsis tarpininkauti dialoge tarp Europos Sąjungos (ES) ir Izraelio, kad žydų valstybės pozicija būtų geriau suprantama Europoje" - kai žydai kitų šalių atžvilgiu tęsią Hitlerio politiką, nedera tos politikos palaikyt, savo stuburo neturinčių NIEKAS negerbia (juk ir už holokaustą Lietuva NEGALI atsakyt, nes tuomet jos tiesiog NEBUVO). Na bet juk ant palinkusio karklo kiekvienas žydukas lipa, juk galima TIK apgailestaut kad "Lietuvos diplomatijai vis dažniau teko laviruoti tarp išsiskiriančių ES ir JAV nuomonių, pavyzdžiui, sprendžiant dėl Jeruzalės pripažinimo Izraelio sostine". Na bet - nupirko žydai Egiptą (ramybe ten nekvepia), dabar tą patį ir su Lietuva padaryt nori; kažkas LABAI prezidentu tapt nori, o su žydų palaikymu... tik ar galim paneigt, kad paskui Lietuvoje nebus Jidiš įteisinta, o paskui jau PATS Izraelis iš Lietuvos ims Briuseliui diktuot (prisiminkim: "Pričiom tut vaša Lietuva").

juokingas tas mūsų veikėjas

Dar to betrūko. Skvernelis nesupranta kokias pareigas eina. Tai kaip jis supras, kas yra prezidento pareigos?

Gėda

Lietuva yra Briuselio ir JAV ruporius. Dabar bus ir Žydų ruporius. Juk Lietuvos veikėjai neturi savo interesų, jie kaip vasalai tarnauja kitiems. Juk žydai nenori būti Lietuvos balso ruporiais.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS