S. Skvernelis mano, kad L. Pernavas bus paskirtas STT vadovu: atrodo, kad susitarimai padaryti | KaunoDiena.lt

S. SKVERNELIS MANO, KAD L. PERNAVAS BUS PASKIRTAS STT VADOVU: ATRODO, KAD SUSITARIMAI PADARYTI

Opozicinės Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis mano, kad prezidento Gitano Nausėdos teikiamas kandidatas į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovus Linas Pernavas bus paskirtas į naujas pareigas. Pasak ekspremjero, L. Pernavo elgesys ir atitinkama retorika sufleruoja, kad Prezidentūra dėl šios kandidatūros tarėsi su valdančiąja koalicija, kuri valstybės vadovo teikimą, S. Skvernelio teigimu, jau palaimino. Todėl, politiko teigimu, Seimas šiuo metu dalyvauja tik formaliose paskyrimo procedūrose.

„Jis kaip ir nebėra kandidatas – dar nėra paskirtas, jau lankosi Specialiųjų tyrimų tarnyboje ir transporto priemone pasinaudoja. Ta tokia retorika, kuria kalbama, net mūsų frakcijoje buvo – „aš, kaip būsimas STT vadovas“. Kartais atrodo, kad jau tie susitarimai tarp Prezidentūros ir Seimo valdančiųjų padaryti ir mes dabar dalyvaujame tokiame formaliame dalyke“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė ekspremjeras.

„Tas sprendimas priklausys tik nuo valdančiųjų. Jeigu jiems tinkama tokia kandidatūra, tai jie ir prabalsuos. O visos frakcijos – tame tarpe ir mūsų frakcija – apsispręs tuo metu, kai susitiks su kandidatu“, – pažymėjo S. Skvernelis.

Visgi, Seimo narys pakartojo, kad daugiausiai abejonių dėl kandidatūros į STT vadovus jam kelia ne konkrečiai L. Pernavas, tačiau vis ryškiau pastebima tendencija, kai į svarbias šalies tarnybas – Viešojo saugumo tarnybą (VST), Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą, Muitinės departamentą – skiriami buvę policijos pareigūnai.

„Visgi, demokratinėje valstybėje negali būti tokia kadrų krizė, kad reikėtų skirti iš vienos institucijos į svarbias pareigybes (kitose institucijose – ELTA)“, – savo poziciją aiškino parlamentaras.

Kartais atrodo, kad jau tie susitarimai tarp Prezidentūros ir Seimo valdančiųjų padaryti ir mes dabar dalyvaujame tokiame formaliame dalyke.

„Policija – aš ir pats esu iš tos bendruomenės – yra specifinė institucija. Kalbant ypatingai apie Specialiųjų tyrimų tarnybą, man atrodo, kad ten šiek tiek kitokių kompetencijų reikia“, – dėstė jis.

ELTA primena, kad antradienį Seimui pristatyta prezidento teikiama L. Pernavo kandidatūrą į STT vadovus.

L. Pernavas yra sukaupęs 28 metų darbo patirtį teisėsaugos srityje. Mokėsi Lietuvos teisės akademijoje, Vilniaus universiteto Teisės fakultete, kur įgijo magistro laipsnį.

Pareigūnas tarnauja šalies vidaus reikalų sistemose nuo 1995 m. Dirbo Ignalinos, Zarasų rajonų policijos komisariatuose, nuo 2008 m. vadovavo Utenos apskrities komisariatui, 2014 m. pradėjo vadovauti Kauno apskrities komisariatui.

Tais pačiais metais L. Pernavas paskirstas Lietuvos policijos generaliniu komisaru – šias pareigas ėjo iki 2019 m. Po to dirbo policijos atašė Jungtinėje Karalystėje.

L. Pernavas yra apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Karininko kryžiumi, už pavyzdingą tarnybą skatintas daugiau nei 60 kartų, jam įteiktas ne vienas atskirų teisėsaugos institucijų ir Lietuvos kariuomenės žinybinis medalis.

Per savo profesinę karjerą L. Pernavas kvalifikaciją kėlė stažuotėse ir kursuose Lietuvoje, Kanadoje, JAV, Ispanijoje, Airijoje, Jungtinėje Karalystėje, Vengrijoje, vadovavo ir sėkmingai įgyvendino ES tarptautinius Dvynių projektus.

Kaip skelbta anksčiau, kovo pabaigoje baigėsi STT direktoriaus Žydrūno Bartkaus kadencija.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Pernavas - matyt jau užaugęs Nausėdos berniukas...

Bais nori turėt kuo arčiau savęs ...

Gal Pernavas paaiškins

apie savo "žygdarbį" neteisėtai atimant 5 vaikus iš jų teisėto tėvo UK, apie savo taip vadinamą "policijos reformą", kuria eiliniai Lietuvos piliečiai ir policijos darbuotojai keikia po šiai dienai?......vienareikšmai negali šis garbėtroška ir savimyla vadovauti STT, nebent norime ją visiškai sunaikinti....

Buvęs pareigunas

Padarė gerą pertvarką policijoje, kad iš jos į pensiją išėjo seni geri kadrai, padarys tvarką ir STT. Jo pertvarka policijoje jaučiasi ir dabar, nes žmonės vis rečiau pamato patruliuojant piliciją, o prisišaukti irgi labai sunku, tai rodo ir paskutiniai įvykiai,kai nuskambėjo Vilniuje, kad policija neatvyko į butą, kuriamo buvo žiauriai nužudyta jauna moteris. Policija ir STT visiškai skirtingos sritys. Jam galima pavesti padovauti Viešojo saugumo tarnybai, ten jis tikrai tiktų ir padarytų daugiau pertvarkos po R. Pociaus gerų darbų sąrašo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS