S. Skvernelis palaiko iniciatyvą leisti į Seimą kandidatuoti nuo 21-erių | KaunoDiena.lt

S. SKVERNELIS PALAIKO INICIATYVĄ LEISTI Į SEIMĄ KANDIDATUOTI NUO 21-ERIŲ

Premjeras Saulius Skvernelis palaiko liberalų iniciatyvą į Seimą leisti kandidatuoti nuo 21-erių metų amžiaus.

„Į Seimą – tikrai. Manau, jei norime politikų tam tikro atsinaujinimo, nors tam tikros partijos rodo, kad atsinaujinimas nėra labai sėkmingas projektas, bet jaunus žmones reikia leisti. Turime ir gerų pavyzdžių, kaip Virginijus Sinkevičius. Taip, kiek jam metų buvo, kada jis tapo ministru, o dabar – ir komisaras“, – Seime teigė S. Skvernelis.  

Turime ir gerų pavyzdžių, kaip Virginijus Sinkevičius. Taip, kiek jam metų buvo, kada jis tapo ministru, o dabar – ir komisaras.

ELTA primena, kad liberalai siūlo keisti Konstituciją, leidžiant į Seimą kandidatuoti nuo 21-erių metų amžiaus. Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen akcentuoja, kad jaunimo įsitraukimas į politiką labai svarbus, o ši Liberalų sąjūdžio siūloma Konstitucijos pataisa leistų geriau tai užtikrinti.

Šiuo metu 65-asis Konstitucijos straipsnis skelbia, kad Seimo nariu gali būti renkamas Lietuvos Respublikos pilietis, kuris nesusijęs priesaika ar pasižadėjimu užsienio valstybei ir rinkimų dieną yra ne jaunesnis kaip 25 metų bei nuolat gyvena Lietuvoje.

Šiuo metu esanti amžiaus riba yra didžiausia kandidatams į nacionalinius parlamentus ir taikoma tik keturiose Europos Sąjungos valstybėse: Italijoje, Graikijoje, Kipre ir Lietuvoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

H

Turetu ivesti issilavinimo kriteriju: ne mazesnis kaip magistro, pageidautina igijes prestiziniuose vakaru univeruose. Aisku, bus ir tokiu, kuriuos nupirks rusijos kgb, bet maziau, nes issilavines, gabus zmogus yra linkes pasitiketi savim, todel jam nereikia kgb piniginiu panciu. Tada keisis seimo kokybe ir valstybes pazanga. Kai ateis issilavine ir ypac gabus zmones, kuriu negaletu niekas nupirkti del ju paciu pasitikejimo savimi ir platesnio akiracio

Jo

Anukai paaugo reikia parupint vieta seime.

...

O gal - vos nuo mamos papo atjunkai ir - tiesiai į Seimą - nesvarbu kad dar su pampersu, ten ir kiti su jais. :s
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS