S. Skvernelis: prezidentės nekritikuosiu, bet kritika nepagrįsta | KaunoDiena.lt

S. SKVERNELIS: PREZIDENTĖS NEKRITIKUOSIU, BET KRITIKA NEPAGRĮSTA

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad antradienį prezidentės Dalios Grybauskaitės pareikšta kritika Vyriausybei yra nepagrįsta.

„Aš laikysiuosi principo, kad prezidentės nekritikuosiu, bet pasakysiu, kad (kritika. - ELTA) nepagrįsta“, - trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė S. Skvernelis.

D. Grybauskaitė po antradienį vykusio susitikimo su Seimo valdyba kritiškai įvertino valdančiųjų darbą. Pasak šalies vadovės, sprendžiant iš to, kaip vykdomos kai kurios reformos, Vyriausybei trūksta administracinių kompetencijų.

Šalies vadovė skeptiškai atsiliepė apie valdančiųjų vykdomas reformas. Pasak jos, didelių problemų esama pensijų, švietimo ir mokestinės reformos srityse.

Aš laikysiuosi principo, kad prezidentės nekritikuosiu, bet pasakysiu, kad kritika nepagrįsta.

„Matome, kad problemos kai kuriose srityse išlieka: pradėtos reformos kol kas yra tik pradinės stadijos, todėl labai daug klausimų kyla. Labai daug neaiškumo tiek dėl pensijų reformos, dėl antrosios pakopos, - ar žlugs ji, ar nežlugs, ar apskritai pensijų reforma pradėta ir vykdoma gerai. Švietimo reforma turi tuos pačius klausimus. Apie mokestinę reformą, kuri skurdo nemažina, o tik perstumdė valstybines lėšas iš vienos kišenės į kitą. Taigi yra daug problemų, kurios išlieka ir gilėja, nes trūksta išaiškinimo, trūksta administracinių gebėjimų“, - kalbėjo šalies vadovė.

Kur kas jautriau nei S. Skvernelis į prezidentės žodžius sureagavo „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis. Jis Eltai antradienį komentuodamas prezidentės pasisakymą tvirtino, kad D. Grybauskaitę gerbia, tačiau kartu ir nesileis spardomas. Politikas pabrėžė esąs įsitikinęs, kad prezidentės išsakyta kritika yra jos politinių nuostatų demonstravimas, todėl, tvirtino jis, Prezidentūra skeptiškai žiūrės ir į bet kokią kitą valdančiųjų inicijuojamą reformą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Rasa

PREZIDENTE PAKOMENTUOKIT APIE SAVO TEISEJUS TIEK METU NEMATET KAIP NEKALTI ZMONES TRYPIAMI SODINAMI VISKAS BUVOGERAI PO JUSU SPARNELIAIS O VALSTIECIAI JUMS RAMEI MIEGOT NELEIDZIA VIS KA NORS ISKNISA AISKI JUSU KRITIKA

Kaunietė

Ir teisingai pasielgė SVERNELIS nes grybei konservai geriausi

...

Che - kai dėl Seimo pirmininkės, tai drąsesnis buvo...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS