S. Skvernelis: Šeimų maršo gynėjai sieks tapti politine jėga | KaunoDiena.lt

S. SKVERNELIS: ŠEIMŲ MARŠO GYNĖJAI SIEKS TAPTI POLITINE JĖGA

Opozicijos lyderis Saulius Skvernelis mano, kad pastaruoju metu itin išryškėjusią takoskyrą tarp LGBT bendruomenę palaikančios visuomenės grupės ir tradicinėmis vertybėmis vadinamų idėjų gynėjų iššaukė tai, kad į valdančiąją daugumą pateko partija, kuri ėmėsi LGBT bendruomenei svarbių klausimų, kurių politikai, opozicijos lyderio nuomone, ilgą laiką nesiėmė spręsti.

„Manau, kad atsitiko tai, jog į valdžią atėjo viena iš partijų, kuri turėjo labai siaurą politinę programą, trijų ar dar kelių klausimų, ir vienas iš tų klausimų buvo LGBT bendruomenės klausimas ir ta politinė partija, kadangi ji yra valdančiojoje daugumoje, pradėjo spręsti tuos klausimus, kurie iš tikrųjų šalyje ilgai buvo nespręsti. Tas pats Partnerystės įstatymas, jau dešimtmečiai praėjo, kai keitėsi Civilinis kodeksas, o įstatymo nėra“, – „Žinių radijui“ penktadienį sakė S. Skvernelis.

Pasak Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos nario, politikams pradėjus kelti šiuos klausimus, valdantieji esą siekė savo tikslus realizuoti neatsižvelgdami į opozicijos pastabas ir vadovaudamiesi „buldozerio“ principu, kuris, jo nuomone, ir iššaukė aštrią šio klausimo oponentų reakciją.

Tas pats Partnerystės įstatymas, jau dešimtmečiai praėjo, kai keitėsi Civilinis kodeksas, o įstatymo nėra.

„Dėl to tie klausimai tapo aktualūs iš naujo ir jie poliarizavo visuomenę. Tą padarė ne žmonės, tą padarė politikai. Vieni išreikšdami tokią valią ir ją demonstruodami „buldozerio“ principu ir kiti, pakeldami ir suaktyvindami tuos žmones, kurie mato grėsmę, įsivaizduoja gyvenimą kitaip“, – mano politikas

Opozicijos lyderio nuomone, visiškai natūralu tai, kad dėl tokių valdančiųjų veiksmų išryškėjo takoskyra ir tarp skirtingų valdžios institucijų, o tai, S. Skvernelio vertinimu, atsiliepė ir visos visuomenės nuotaikoms.

„Natūralu, kad poliarizacija įvyko pačiu aukščiausiu lygmeniu, nuo prezidento iki Seimo ir Vyriausybės ir tai persikėlė į visuomenę“, – sakė „valstietis“.

Mano, kad „Šeimų maršo“ gynėjai sieks tapti politine jėga

Opozicijos lyderis įsitikinęs, kad lyčiai neutralios Partnerystės įstatymui siekusio aktyviai priešintis kontraversiškai vertinamo „šeimų gynimo maršo“ aktyvistai sieks burtis į politinę partiją, kadangi ši grupė kelia ne tik su LGBT bendruomenės klausimu susijusius politinius reikalavimus.

„Aš manau, kad tai bus politinis darinys arba savarankiškas, arba bus jungiamasi su kažkuo. Tai yra akivaizdu, pagal tai kas kalbama, yra politiniai reikalavimai susiję ne vien su tomis idėjomis, kurios keliamos renginių metu ir aktualios visuomenei“, – tikino S. Skvernelis.

Visą laiką protesto politiniam judėjimui reikalingas įvykis, kuris burtų, reikalingas priešas. Šiandien susiklostė tokia situacija, kad visos sąlygos tam padaryti tikrai yra.

Visgi LVŽS frakcijos narys nesiėmė vertinti ar tokios politinės organizacijos procesą galima vertinti neigiamai, kadangi, pasak jo, šalyje tiesiog vyksta visiškai normalūs demokratiniai procesai.

„Tai yra demokratinė šalis ir kiekvienas žmogus turi teisę burtis į visuomenines ar politines organizacijas ir siekti savo tikslų, tai čia natūralu, nei blogai, nei gerai. Tokios yra demokratinės šalies galimybės ir tie žmonės jomis naudojasi“, – neabejoja opozicijos lyderis, kartu pažymėdamas, kad tokio politinio darinio atsiradimui tiesiog susiklostė visos reikalingos sąlygos.

„Negali sakyti, kad kažkas kažkokiu tikslu prisidengęs. Visą laiką protesto politiniam judėjimui reikalingas įvykis, kuris burtų, reikalingas priešas. Šiandien susiklostė tokia situacija, kad visos sąlygos tam padaryti tikrai yra“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Mindaugas

Man tai labai idomu. O kas finansuoja tą „šeimos maršą”, ir kas už jų stovi. Ar ne tik ... ?

Ramutė

Tik už valstiečius

Prašau

Naujos partijos pirmininkas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS