S. Skvernelis: tai, kas dabar siūloma mokytojams, yra riba | KaunoDiena.lt

S. SKVERNELIS: TAI, KAS DABAR SIŪLOMA MOKYTOJAMS, YRA RIBA

Premjeras Saulius Skvernelis teigia stebėjęs sekmadienį vykusią žurnalisto ir visuomenininko Andriaus Tapino organizuotą masinę protesto akciją „Paskutinis skambutis“.

Vyriausybės vadovas, pabrėždamas, kad į protesto akciją susirinko mažiau nei tikėtasi žmonių, sako, kad piliečių, nepatenkintų valdžios vykdoma švietimo politika, organizuota akcija yra visiškai priimtina. Visgi, aiškino premjeras, atrasti lėšų kelti atlyginimus mokytojams tiek, kiek yra prašoma, nepavyks. S. Skvernelis tvirtina, kad atlyginimai kils tiek, kiek yra numatyta.

„Išėjo ne tiek jau daug žmonių, kiek buvo prognozuojama arba kiek tikėjosi. Bet tai žmonės, kurie turi savo nuomonę, kurią reiškė, tai demokratinėje valstybėje yra visiškai priimtina“, - pirmadienį kalbėjo S. Skvernelis.

Tas papildomas finansavimas, kuris yra numatytas, yra skirtas, ir tai yra riba.

Tačiau, aiškino Vyriausybės vadovas, atsižvelgti į mokytojų keltus reikalavimus 20 proc. didinti atlyginimus ir koreguoti valdančiųjų siūlomą biudžetą, yra neįmanoma. Pasak jo, tai, kas dabar siūloma, yra riba.

„Tas papildomas finansavimas, kuris yra numatytas, yra skirtas, ir tai yra riba. O kalbant apie artimiausią pokytį, tai rinksis vadinamoji darbo grupė dėl viešojo sektoriaus ir tikrai tame formate bus sudėliotas tvarus viešojo sektoriaus pertvarkos, pirmiausia efektyvumo ir finansavimo didinimas. Tad, mokytojai neliks išimtimi, nuskriausti, ir mes galėsime pasakyti, kokiomis proporcijomis, kalbant apie visą viešąjį sektorių, atlyginimai ir finansavimas didės“, - po Vyriausybės posėdžio kalbėjo S. Skvernelis.

Vyriausybė pirmadienio posėdyje iš dalies pritarė siūlymui skirti papildomų lėšų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo mokytojams. Papildomai Vyriausybė šiems mokytojams skyrė 6,7 mln. eurų.

Kartu su anksčiau skirtomis valstybės biudžeto lėšoms bei vidiniais Švietimo ir mokslo ministerijos resursais, iš viso šių mokytojų koeficientų didinimui 2019 metais numatyti 13,4 mln. eurų.

„Atsižvelgdami į pasirašytą šakos kolektyvinę sutartį ir vertindami socialinį dialogą su savo partneriais, pradedame įgyvendinti susitarimus metais anksčiau. 2019 metų biudžete numatyti 13,4 mln. eurų leis ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo mokytojams atlyginimus jau nuo sausio 1 dienos pakelti 10 procentų. Ši mokytojų grupė anksčiau buvo nepelnytai pamiršta“, - sakė premjeras.

Sekmadienį į mokytojų palaikymo akciją „Paskutinis skambutis“ ir mitingą prie Vyriausybės, preliminariais policijos duomenimis, atvyko apie 6 tūkst. žmonių.

Pastarąją savaitę S. Skvernelio iniciatyva sudaryta komisija Ilgalaikio tvaraus viešojo sektoriaus darbuotojų darbo užmokesčio didinimui iki 2025 metų. Tačiau mokytojų streiką organizuojančios profsąjungos nuomone, tokia komisija nesprendžia mokytojų keliamų reikalavimų, o tik skaldo viešajame sektoriuje dirbančius darbuotojus.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Donata

Ne labai kas pasikeitė. Buvo kalbama,kad tuos 10 procentų ikimokyklinukams pakels nuo 2019 rugsėjo o pakėlė nuo sausio.Aišku geriau negu nieko.

...

Siunta 'konservai', savo galą jaučia... o tų apdurnintų mokytojų GAILA.

zelemunčikas

Net mentas galėtų suprast,kad streikas pavirs barikadomis visoje Lietuvoje,nepaisant kolchozo šunų lojimo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS