S. Skvernelis: vietoje J. Šiugždinienės premjerė galėjo pasiūlyti kitą kandidatą | KaunoDiena.lt

S. SKVERNELIS: VIETOJE J. ŠIUGŽDINIENĖS PREMJERĖ GALĖJO PASIŪLYTI KITĄ KANDIDATĄ

Laikinai Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai vadovauti vietoj besitraukiančios Jurgitos Šiugždinienės premjerė Ingrida Šimonytė galėjo pasiūlyti kitą kandidatą nei teisingumo ministrė, sako Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis.

I. Šimonytė pirmadienį patenkino patenkino J. Šiugždinienės atsistatydinimo prašymą ir šias pareigas laikinai eiti numatė teisingumo ministrę Eweliną Dobrowolską.

„(...) Kai tas prioritetas yra švietimas, tai gal buvo galima atrasti ir kitą kandidatūrą, kad ministras būtų magistro laipsnį turintis bent jau“, – antradienį žurnalistams sakė S. Skvernelis.

J. Šiugždinienė atsistatydinimo pareiškimą premjerei įteikė visuomenėje kilus abejonėms dėl 2019–2020 metais jos, kaip Kauno miesto savivaldybės tarybos narės, panaudotų 13,8 tūkst. eurų skaidrumo. Jį dar turi patvirtinti prezidentas.

Valdančiųjų konservartorių prezidiumas praėjusią savaitę pasiūlė inicijuoti Seimo pirmalaikių rinkimų paskelbimą, siekiant spręsti dėl savivaldos politikų neskaidriai naudojamų lėšų kilusią politinę krizę.

Jei ši iniciatyva nesulauktų palaikymo, premjerė pareiškė, kad įteiks prašymą atsistatydinti iš pareigų. Dėl šios priežasties ji taip pat teigė neteiksianti naujos kandidatūros vietoj besitraukiančios švietimo ministrės.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Pirmyn vergai

Buvo ir is svietimo ir su sportu susijusi. Kokie pasiekimai dabartines jei nera magistro.

ar skvernelis turi magistro laipsnį?

Juk jis moka kalbėti tik rusiškai, jam tik kamputyje patylėti...))

asile tu skvernelinis ..koky dar ,,kita,,

kandidata gali pasiulyt ta ,,premjere,,, kada ja is visu pusiu supa debilai , pridurkai , narkosos ir tatujruotos pusdurnes iskrype bobos....ka ji gali pasiulyyt -tik dar kvalesny degrada nei kad jau buvo....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS