S. Skverneliui su bendražygiais kol kas nepavyko surinkti 2 tūkst. steigėjų: liko keli šimtai parašų | KaunoDiena.lt

S. SKVERNELIUI SU BENDRAŽYGIAIS KOL KAS NEPAVYKO SURINKTI 2 TŪKST. STEIGĖJŲ: LIKO KELI ŠIMTAI PARAŠŲ

Naują partiją „Vardan Lietuvos“ kuriančiam Sauliui Skverneliui su bendražygiais dar nepavyko surinkti reikiamo skaičiaus 2 tūkst. steigėjų parašų. Vis tik vienas iš partijos steigėjų Linas Kukuraitis įsitikinęs, kad reikiamas parašų skaičius bus surinktas, nes, pasak jo, trūksta vos kelių šimtų parašų.

„Mes artėjame prie 2 tūkst., yra nemažai dar neapsisprendusių ir vis dar kviečiame žmones prisidėti“, – Eltai teigė L. Kukuraitis.

„Planai yra įkurti sausio pabaigoje ir šiuo metu džiugu, kad per du su trupučiu mėnesio žmonės ir individualiai, bet ir tie, kurie priklauso įvairiems komitetams ir t.t., permąstė ir dalis jų apsisprendė jungtis“, – sakė jis.

Politikas teigia, kad intensyviausios diskusijos dėl prisijungimo prie „Vardan Lietuvos“ partijos vyksta su savivaldybėse veikiančiais rinkimų komitetais, tačiau kalbinami ir kitoms vertybiškai artimoms partijoms priklausantys politikai.

„Ypač kalbamės su (savivaldų – ELTA) komitetų nariais, su dalimi ir kitoms partijoms priklausančių žmonių ir grupių tikrai yra kalbamasi ir kviečiama, ypač, jeigu mūsų vertybinės nuostatos sutampa. Tai nemažai yra užkalbinta visoje Lietuvoje, susitinkame, kalbamės, kai kurie apsisprendžia, o kiti dar sprendžia“, – sakė jis.

ELTA primena, kad rugsėjo pradžioje S. Skvernelis pranešė apie pasitraukimą iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos ir paskelbė apie naujos frakcijos steigimą. Kartu su ekspremjeru iš „valstiečių“ frakcijos pasitraukė dar 9 nariai, o prie naujosios frakcijos prisijungė dar trys Mišrioje Seimo narių grupėje dirbę Seimo nariai. Kiek vėliau šią frakciją papildė Lietuvos regionų frakcijai priklausęs parlamentaras Zigmantas Balčytis.

Spalio mėnesį naujai įkurta Seimo frakcija „Vardan Lietuvos“ pranešė steigianti naują partiją. Pasak frakcijos seniūno S. Skvernelio, steigiama partija bus centro kairės politinė jėga.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Alis...

gaila, kad opozicija toliau skaido savo jėgas...

naisių talibanas

milicininke kreipkis į rusijos ambasadą, jie tau pdės

Anonimui Pydarui

surinktas Lietuvos šiukšlinas....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS