S. Skvernelis apie D. Petrošiaus sprendimą: tai yra jo valia | KaunoDiena.lt

S. SKVERNELIS APIE D. PETROŠIAUS SPRENDIMĄ: TAI YRA JO VALIA

  • 3

Tai yra jo valia, apie socialdemokrato Dariaus Petrošiaus sprendimą nekandidatuoti į teisingumo ministrus sako paskirtasis premjeras Saulius Skvernelis.

„Tai yra jo valia pareikšta, jis tą valią išsakė savo pareiškime“, – BNS pirmadienį sakė S.Skvernelis.

Jis patvirtino situaciją aptaręs su socialdemokratų lyderiu Algirdu Butkevičiumi, bet pokalbio nekomentuoja. Klausiamas, kada socialdemokratai žada teikti naują kandidatūrą, paskirtasis premjeras siūlė kreiptis į koalicijos partnerius.

„Negaliu spėlioti“, – į klausimą, ar po D.Petrošiaus pasitraukimo gali būti tvirtinamas nepilnos sudėties Ministrų kabinetas, atsakė paskirtasis premjeras.

Socialdemokratas D.Petrošius pirmadienį paskelbė atsiimantis kandidatūrą į teisingumo ministrus.

„Norėdamas apsaugoti savo šeimą ir užkirsti kelią tolesnei šmeižto kampanijai, atsiimu savo kandidatūrą į teisingumo ministro postą“, – pirmadienį paskelbtame pareiškime sako D.Petrošius.

Taip pat tokiu žingsniu D.Petrošius sako siekiantis apsaugoti būsimąją Vyriausybę „nuo nereikalingų intrigų bei trukdžių dirbti“. „Nenormalu, kai vieno ar kelių asmenų šmeižtas tampa įtakos įrankiu būsimajai Vyriausybei ir jos vadovui“, – teigia D.Petrošius.

Taip pat jis prašo paskirtojo premjero Sauliaus Skvernelio viešai paskelbti specialiųjų tarnybų pažymą ar bendrą jos turinį. „Drąsiai teigiu, kad šioje pažymoje nebus, nėra ir negalėjo būti jokios mano asmenį kompromituojančios informacijos. Prasimanymai ir šmeižtas negali būti tiesa“, – teigia D.Petrošius ir sako nebūdamas ministru turėsiantis daugiau galimybių gintis teisiniais būdais.

Socialdemokratams paskelbus savo kandidatus į ministrus, vienas iš „valstiečių“ derybininkų dėl Vyriausybės Povilas Urbšys viešai išsakė abejones dėl D.Petrošiaus galimybių eiti šias pareigas. P.Urbšys kalbėjo apie galimas D.Petrošiaus  šeimos sąsajas su prieštaringai vertinamu Tauragės verslininku Arūnu Pukeliu, pravarde Švinius. D. Petrošius dėl apie jį paskleistos informacijos kreipėsi į teisėsaugą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Petrošius "neša muilą", nes jaučia, kad bus problemų, jeigu pradės dirbti. Jam jau vamzdiec su valdiškom tarnybom.

Pensininkui

Kad tavo žodžiai į dangų eitų.O ką daryti socdemams,kad jie padorių žmonių neturi,o būtinai nori būti tarp valdančiųjų?Nors tik ir patarnautojais.

Pensininkas

Pasitikim Skverneliu, matosi, kad jis tikrai sazyningas ir ryztingas zmogus-politikas, akivaizdu, kad prie sios valdzios nebus nei vieno korumpuoto ministro. Sekmes Skverneliui.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS