Šalies vadovai pasveikino Norvegiją Konstitucijos dienos proga | KaunoDiena.lt

ŠALIES VADOVAI PASVEIKINO NORVEGIJĄ KONSTITUCIJOS DIENOS PROGA

  • 0

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda ir premjeras Saulius Skvernelis pasveikino Norvegiją nacionalinės šventės – Konstitucijos dienos proga.

G. Nausėda pasidžiaugė Lietuvą ir Norvegiją siejančiais glaudžiais dvišaliais ryšiais ir abipusiu supratimu bendradarbiaujant daugiašaliais formatais. Pasak prezidento, Lietuva yra dėkinga už Norvegijos įsipareigojimus stiprinant mūsų šalies saugumą ir apginamumą.

„Norvegijos karių dalyvavimą NATO priešakinėse pajėgose Lietuvoje vertinu kaip stiprų vienybės ir solidarumo ženklą, kuris sieja mus kaip artimiausias sąjungininkes, galinčias besąlygiškai kliautis viena kitos parama ir palaikymu“, – rašoma šalies vadovo sveikinime Norvegijos karaliui Haraldui V.

G. Nausėdos teigimu, Lietuvą ir Norvegiją taip pat sieja glaudūs ekonominiai ryšiai. Norvegijos ir Europos ekonominės erdvės investicijos nuosekliai skatina Lietuvos ekonominę ir socialinę raidą, prisideda prie Lietuvos gerovės kūrimo. Bendros abiejų šalių piliečių iniciatyvos kultūros, mokslo, švietimo ir verslo srityse dar labiau stiprina šalių draugystę.

Karališkajai šeimai ir visiems Norvegijos žmonėms šiomis visų gyvenimo realybę pakeitusios pandemijos aplinkybėmis Lietuvos vadovas palinkėjo stiprybės ir sveikatos.

S. Skvernelis taip pat pažymėjo, kad šais metais Norvegijos nacionalinė šventė bus kitokia dėl COVID-19 pandemijos, kuri smarkiai smogė šalims.

„Tai išmėginimas mūsų šalių sveikatos sistemoms, ekonomikos atsparumui bei žmonių ir valstybių tarpusavio solidarumui. Vis dėl to, esu įsitikinęs, kad nacionalinių vyriausybių inovatyvūs sprendimai leis mums išspręsti pandemijos keliamus iššūkius ir ši  krizė mus tik sustiprins“, –  sakoma premjero sveikinime.

Pasak jo, Lietuva labai vertina abiejų valstybių glaudžius ir aktyvius ryšius NATO bei Šiaurės ir Baltijos šalių grupėje, o žmonių tarpusavio ryšiai, investicijos bei kultūriniai saitai ir toliau bus itin svarbūs puoselėjant Lietuvos ir Norvegijos partnerystę.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS