Šalies vadovai sveikina Airiją Šv. Patriko dienos proga | KaunoDiena.lt

ŠALIES VADOVAI SVEIKINA AIRIJĄ ŠV. PATRIKO DIENOS PROGA

  • 0

Šalies vadovai penktadienį sveikina Airiją nacionalinės šventės – Šv. Patriko dienos – proga.

Prezidentas Gitanas Nausėda perdavė Airijos kolegai Michaelui D. Higginsui (Maiklui D. Higinsui) nuoširdžią pagarbą ir linkėjimus, o airiams – palinkėjo sėkmės, visokeriopos gerovės ir klestėjimo.

Prezidentūros išplatintame pranešime teigiama, jog šalies vadovas pažymėjo šalių bendradarbiavimą Europos Sąjungoje (ES) ir tarptautinėse organizacijose, taip pat ryšius kultūros, švietimo ir mokslo, prekybos srityse. Prezidentas akcentavo, kad valstybės turi daug galimybių ir toliau plėsti bendradarbiavimą gyvybės mokslų, lazerių, finansinių technologijų, inžinerijos bei turizmo sektoriuose.

Prezidentas taip pat dėkojo už lietuvių kalbos įtraukimą į Airijos mokyklose mokomų užsienio kalbų sąrašus.

„Skiriame ypatingą dėmesį mūsų diasporos veiklai ir švietimui, todėl vertiname lietuvių vaikams suteiktą galimybę mokytis gimtosios kalbos mokyklose“, – rašoma G. Nausėdos sveikinime.

Jis pabrėžė vertinantis Airijos paramą Ukrainai.

„Esu tikras, kad ir toliau aktyviai teiksime visokeriopą paramą Ukrainai ir sieksime agresorės Rusijos atsakomybės“, – teigiama jame.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sveikinime Airijos Senato Pirmininkui Jerry Buttimeriui (Džeriui Batimeriui) bei Asamblėjos Pirmininkui Seanui O'Fearghailui (Šonui O'Firgailui) linkėjo didžiausios sėkmės kartu su piliečiais kuriant šalies ateitį.

„Malonu pasidžiaugti nuolatiniu Airijos parlamento dėmesiu ne tik savo šalies žmonėms ir tradicijoms, bet ir lietuvių bendruomenei. Labai vertiname stiprius abiejų parlamentų ryšius. Esu įsitikinusi, kad parlamentinis dialogas svariai prisidės prie tolesnės Lietuvos ir Airijos bendradarbiavimo plėtros“, – sakoma parlamento pirmininkės sveikinime.

Tuo metu premjerė Ingrida Šimonytė Airijai linkėjo gerovės bei klestėjimo.

„Priimkite pačius nuoširdžiausius Lietuvos Vyriausybės ir Lietuvos žmonių sveikinimus Šv. Patriko – Airijos nacionalinės dienos proga. Labai vertinu mūsų tautų draugystę ir tikiuosi, jog mes toliau bendradarbiausime stiprinant tarpvalstybinius ryšius, kurie grindžiami bendromis vertybėmis“, – sakoma Vyriausybės vadovės sveikinime.

„Rusija tęsia iš anksto suplanuotą karą prieš Ukrainą, todėl labai svarbu, jog ES ir visas demokratinis pasaulis išliktų vieningas ir padarytų viską, ką gali, kad padėtų Ukrainai apginti savo teritoriją ir mūsų visų demokratiją“, – pažymi premjerė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS