Šalies vadovai Valstybės dienos proga linki branginti ir ginti laisvę | KaunoDiena.lt

ŠALIES VADOVAI VALSTYBĖS DIENOS PROGA LINKI BRANGINTI IR GINTI LAISVĘ

  • 38

Prezidentas, ministrė pirmininkė ir Seimo pirmininkė trečiadienį Valstybės dienos proga linki lietuviams branginti ir ginti laisvę.

„Ilga ir turtinga istorija mums padėjo net didžiausių sunkumų akivaizdoje išlaikyti ryžtą kurti savo valstybę bei tikėjimą jos ateitimi. Ir šiandien mes puikiai žinome tikrąją laisvės kainą ir esame pasirengę ją ginti“, – teigiama prezidento Gitano Nausėdos sveikinime.

„Valstybės dienos proga linkiu, kad kiekvieno iš mūsų širdyje per amžius drąsiai skambėtų meilės Tėvynei giesmė. Tegul ji mus suartina, ir tegul garbingi valstybės kūrimo darbai niekada nesustoja!“, – rašoma jame.

Premjerė Ingrida Šimonytė kvietė visus Lietuvos žmones švęsti vienybėje ir branginti laisvę.

„Liepos 6-ąją turime progą dar kartą prisiminti, kad valstybė yra tarsi giesmė, kuriai būtina bendrystė ir pastangos skirtingas natas sujungti į harmoningą melodiją. Kiekvieno balso skambėjimas yra labai reikšmingas ir reikalingas, nes stipriausi esame tada, kai veikiame drauge“, – sakė ministrė pirmininkė.

Pasak jos, Lietuva yra pasirengusi solidariai ir ryžtingai kovoti už žmogiškumą, laisvę ir kuo galėdami padėti tiems, kuriems tos pagalbos labai reikia, pavyzdžiui, su Rusijos invazija kovojančiai Ukrainai.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen taip pat pabrėžė, kad Lietuva yra stipri tada, kai yra solidari.

„Atsigręžus į istoriją matyti, kad taip ir yra – esant svarbiam tikslui ar kilus grėsmei, Lietuvos gyventojai suremia savo pečius. Nuo pat XIII amžiaus, kai kunigaikštis Mindaugas atskiras žemes suvienijo į valstybę, kurią pripažino Europa. Ir iki šiol, kai rodome pasauliui pavyzdį, kaip telkti visus išteklius ir pajėgas, kad padėtume karo niokojamai Ukrainai“, – rašoma parlamento vadovės sveikinime.

Lietuvoje minint Karaliaus Mindaugo karūnavimo arba Valstybės dieną, visoje šalyje vyks šventiniai koncertai, parodos, ekskursijos ir kiti renginiai.

Tradiciškai šventiniu akcentu vakare taps pasaulyje vienu metu giedama „Tautiška giesmė“.

Trečiadienį švenčiama Valstybės diena žymi Mindaugo karūnavimą Lietuvos karaliumi 1253 metų liepos 6 dieną.

Ši diena valstybės švente paskelbta 1990 metais, Lietuvai atkūrus nepriklausomybę.

Rašyti komentarą
Komentarai (38)

skiep

gal nuo saves pradekit gerbiami vadovai ir nestumkit Lietuvos i kara ?

Anonimas

O šalies vadovams linkime branginti savo tautiečius-lietuvius,ir nepamiršti,kad jie ir iškovojo laisvę ir nepriklausomybę mūsų brangioj žemelej Lietuvoje.Taigi neužsimirškite ir neįžeidinėkite mūsų,perdetai rūpindamiesi kitataučiais.

3-rys \\\\\.../////

komunarai,trūksta iki pilno komplekto 4-to o'Žio.____Taip, PIŠ'as pripirko "bananų" 'gins' laisvę.Tik,kad tie bananai neatsisuktų į užsakovo makaulę,manau ne visi eis savo tautos dubasinti.____Taip,kad lazda turi 2 galus.Susimąstykit valdžiagyviai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS