Šaulių vadas apie patarimus kovai su kolaborantais: sveikam protui paprieštarauta | KaunoDiena.lt

ŠAULIŲ VADAS APIE PATARIMUS KOVAI SU KOLABORANTAIS: SVEIKAM PROTUI PAPRIEŠTARAUTA

  • 5

Šaulių sąjungos vadas pirmadienį sukritikavo du organizacijos narius dėl publikacijos žiniasklaidoje apie kovą su kolaborantais, tačiau sakė, kad sąjunga jų atžvilgiu nesiims jokių veiksmų.

„Ta publikacija yra atskira dviejų šaulių pozicija ir visai nederinta su Šaulių sąjungos vadu ir su viešaisiais ryšiais, – BNS sakė Liudas Gumbinas. – Įvyko nesusipratimas, ir čia sveikam protui truputį paprieštarauta.“

Praėjusios savaitės pabaigoje naujienų portale 15min.lt paskelbtoje publikacijoje patarimais „Kaip neutralizuoti kolaborantus?“ dalijosi Šaulių sąjungos mokymo centro instruktorius, kariuomenės kūrėjas, atsargos majoras Albertas Daugirdas ir sąjungos taikliųjų šaulių (snaiperių) skyriaus šaulys Šarūnas Jasiukevičius.

„Kita priemonė (neutralizuoti kolaborantams) – artimųjų gąsdinimas. Kad ir kas sakytų, kad tai nemoralu, bet tai veiksminga. Nebūtinai grasinti fiziniu susidorojimu. Galima tiesiog pakalbėti“, – publikacijoje cituojamas A.Daugirdas.

„Įbauginta žmona turės gerokai didesnį poveikį nei dešimt grasinamųjų laiškų“, – jam atsako Š.Jasiukevičius.

Publikacijoje taip pat patariama, kad grasinimus kolaborantams reikėtų įteikti per jų vaikus arba kolaborantus viešoje vietoje pririšti prie gėdos stulpo. Kolaborantą siūloma išmesti iš automobilio viešoje vietoje ir, „be abejo, reikia nepamiršti šių vaizdų nuotraukų išplatinti socialiniuose tinkluose“.

Viešojoje erdvėje pasipiktinimą sukėlusius komentarus Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas pavadino provokacija.

„Tai labiau primena nusikalstamo pasaulio veikėjų taikomus metodus, o ne patriotiškos organizacijos narių nuomonę. Visa tai galima vertinti kaip provokaciją, nes aprašomi metodai prieštarauja ne tik teisinės valstybės normoms, bet ir apskritai visai tarptautinei teisei“, – sakė A.Paulauskas Seimo išplatintame pranešime spaudai.

L.Gumbinas teisino šaulius, sakydamas, kad dalydami patarimus jie nesielgė piktavališkai.

„Tas nesmurtinis pasipriešinimas tikrai egzistuoja, tik ne tokiais būdais, kaip buvo sakoma. Bet šaulys, matyt, pasirėmė amerikiečių literatūra, kaip kovoti su sovietiniu režimu ir interpretavo savaip, kaip šiandieniniam mūsų pasauliui tikrai nedera“, – sakė Šaulių sąjungos vadas.

„Aš manau, kad tai nepridėjo naudos sąjungai, bet (...) kas nedirba, tas neklysta“, – kalbėjo jis.

Šaulių sąjungos narių parengti patarimai „Kaip neutralizuoti kolaborantus“ yra publikacijų ciklo, viešinto naujienų portale 15min.lt., dalis.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Vargsas

tas vadas,gal grybosenko ji is Marso V parsisiunte.Ekonomiskai neigalus dvaras jau vertas visuotines pajuokos.Jau ir vergai begdami pas geresni pona nebepyksta JIE JAU TIK JUOKIAI.Ir tam dvro ponu kurtam marazmui uzteko TIK 20 meteliu.O kas bus dar po desimties.Ar vadas mato zombiu pergale?Istorijos eigoje dvaro gyvasti kele lenkai,rusai,zydai,vokieciai.Sikart ateis gudresni ir skaitlingesni,o iskilius dvariskius sudeje i dideli trasu maisa pakabins ant geidemino boksto o gal oziniu LTSR laiku kranu nuleis i jura.Visi plos ir juoksis,vadas taip pat....Juk linksma cia gyventi...

karabasas barabasa

durniu šalyje buvo tamsi juoda naktis ,bet niekas nsmiegojo

Kęstas Br.

Šauktinių ir jų artimųjų dėmesiui: Šiuolaikinis karas iš esmės vykdomas raketų bei aviacijos panaudojimu. "Šauktiniai prieš raketas ar aviaciją neatrodo labai rimtai, nebent politikams reikia aukų...", primena Kęstutis Kriščiūnas, politologas. Jei mums pavyksta populiarizuoti šią mintį, įdomu, kaip pradeda balsuoti rinkimuose tie, kurie turi giminėje vaikų ir jaunimo? Kokį poveikį tokia mintis turi jaunoms šeimoms, galvojančioms apie emigraciją? Daugiau apie tai: guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS