Saviizoliacijoje esantiems rinkėjams – svarbi žinia: galės vykti balsuoti | KaunoDiena.lt

SAVIIZOLIACIJOJE ESANTIEMS RINKĖJAMS – SVARBI ŽINIA: GALĖS VYKTI BALSUOTI

  • 4

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, kad remiantis Sveikatos apsaugos ministro įsakymu, saviizoliacijoje esantys rinkėjai turės teisę palikti izoliacijos vietą iki 3 valandų tam, kad galėtų nuvykti į specialiai saviizoliacijoje esantiems rinkėjams parengtą išankstinio balsavimo vietą.

VRK informuoja rinkėjus, kad spalio 19-22 dienomis be Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) leidimo palikti izoliacijos vietą vieną kartą gali simptomų neturintys sąlytį su sergančiais COVID-19 liga turėję asmenys, kad galėtų nuvykti į išankstinio balsavimo vietą, skirtą balsuoti saviizoliacijoje esantiems asmenims.

Balsuojant būtina dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kt.). Po balsavimo rinkėjai privalo nedelsiant grįžti į saviizoliacijos vietą.

Saviizoliacijoje esantys rinkėjai, kurie yra grįžę iš užsienio arba turėję sąlytį su sergančiais COVID-19 liga, išskyrus rinkėjus, kuriems diagnozuota COVID-19 liga (koronavirusinė infekcija), galės balsuoti iš anksto specialiai jiems skirtose išankstinio balsavimo vietose: 

Vilniuje – Laisvės pr. 5 („Litexpo" parodų ir kongresų centras);

Kaune – Europos pr. 27 (Aleksoto inovacijų pramonės parkas); 

Šiauliuose – Vilniaus 297 (Sporto gimnazijos salė);

Raseiniuose – Algirdo g. 1 (Turgavietė).

Saviizoliacijoje esančių rinkėjų balsavimas bus organizuojamas keturias dienas, spalio 19-22 dienomis nuo 7 val. iki 20 val.

Rinkėjams, norintiems balsuoti šiose išankstinio balsavimo vietose, jokios išankstinės registracijos nereikia – pakaks su savimi turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, dėvėti nosį ir burną dengiančią apsaugos priemonę ir turėti asmeninį rašiklį. Šiose išankstinio balsavimo vietose galės balsuoti saviizoliacijoje esantys rinkėjai, nepriklausomai nuo jų deklaruotos gyvenamosios vietos.

Rinkėjai į išankstinio balsavimo vietas, skirtas išimtinai tik saviizoliacijoje esantiems rinkėjams, turėtų atvykti savo transportu. Jiems rekomenduojama vykti po vieną. Jeigu viena transporto priemone atvažiuos du rinkėjai, antrasis rinkėjas, sėdintis keleivio vietoje, turėtų išlipti iš transporto priemonės ir balsuoti šalia transporto priemonės esančioje balsavimo kabinoje. Rinkėjui balsavus, balsavimo kabinos paviršiai bus dezinfekuojami.  

Rinkėjai, sergantys COVID-19 liga (koronavirusine infekcija) ir saviizoliacijoje esantys rinkėjai, neturintys galimybės balsuoti atvykti iš anksto, kviečiami registruotis balsuoti namuose. Plačiau apie balsavimą namuose skaitykite čia.

Kilus neaiškumams, gyventojai kviečiami skambinti trumpuoju informacijos teikimo numeriu 1855.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Artūras

Dar tegu nepamiršta per 3val. užeiti į Megą, Akropolį, Maximas aplankykit...

Kaunas

Idijotizmas , dzin corona, pirmyn į maximą, akropolį batų, 3 val ohoho, tikrai plika galva.............!

ČIA TOP'as

Dzyn ligos pandemija, svarbu kad tik avys prabalsuotų už pe d era-st,us. Kas yra administratoriau, šitas sudėtingas žodis yra oficialiai leistas lietuvių kalbos komisijos, ar pats irgi esi iš jų?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS