Seimas svarstys, ar LRTK nariams leisti dirbti mokslinį, pedagoginį darbą ir gauti autorinį atlygį | KaunoDiena.lt

SEIMAS SVARSTYS, AR LRTK NARIAMS LEISTI DIRBTI MOKSLINĮ, PEDAGOGINĮ DARBĄ IR GAUTI AUTORINĮ ATLYGĮ

Seimas svarstys Visuomenės informavimo įstatymo pataisas,  kuriomis siūloma leisti Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) nariams, jos pirmininkui ir pavaduotojui  dirbti mokslinį ar pedagoginį darbą ir gauti autorinį atlyginimą už kūrybinę veiklą.

Kartu siūloma tikslinti nuostatas dėl komisijos narių nešališkumo. Visuomenės informavimo įstatymo pakeitimo projektas  numato, kad LRTK pirmininkas, jo pavaduotojas gali dirbti tik komisijoje, joje eiti tik šias pareigas ir negali verstis jokia kita veikla, kuri gali sukelti viešųjų ir privačių interesų konfliktą.

Seimo Kultūros komiteto pirmininko Vytauto  Juozapaičio pateiktame projekte numatoma, kad komisijos nariai negali būti susiję darbo santykiais su komisijos prižiūrimais ūkio subjektais. Komisijos nariu negalėtų būti asmuo, kurio artimi asmenys, kaip jie apibrėžti Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatyme, darbo santykiais yra susiję su komisijos prižiūrimais ūkio subjektais, eina pareigas komisijos prižiūrimų ūkio subjektų valdymo organuose arba yra šių subjektų dalyviai.

Tikimasi, kad įstatymo pataisos užtikrins skaidresnę LRTK veiklą, didins verslo subjektų pasitikėjimą jos nariais, jų nešališkumu, priimamų sprendimų teisingumu ir teisėtumu. Be to, manoma, kad patiems komisijos nariams bus paprasčiau įvertinti kylančias rizikas dėl viešųjų ir privačiųjų interesų derinimo, nešališkumo, skaidrumo užtikrinimo.

Antradienį įstatymo pataisų projektui po pateikimo pritarė 97, vienas balsavo prieš, susilaikė 17 Seimo narių. Pagrindiniu svarstyti šiuos klausimus paskirtas Kultūros komitetas. Projektą Seimo posėdyje planuojama svarstyti balandžio 26 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS