Seimo delegacija viešės JAV | KaunoDiena.lt

SEIMO DELEGACIJA VIEŠĖS JAV

Šią savaitę į Jungtinės Amerikos Valstijas (JAV) išvykstanti Lietuvos Seimo delegacija aptars ten užsienio politikos bei saugumo ir gynybos bendradarbiavimo klausimus.

Seimo Užsienio reikalų bei Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetų atstovai vasario 2−4 dienomis Vašingtone dalyvaus susitikimuose su Jungtinių Amerikos Valstijų Senato ir Atstovų Rūmų, JAV administracijos ir nevyriausybinių organizacijų atstovais.

Seimo delegacijoje yra Užsienio reikalų komiteto pirmininkė Laima Liucija Andrikienė, Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas, Užsienio reikalų komiteto pirmininko pavaduotojas Giedrius Surplys ir Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys Jonas Jarutis.

Lietuvos atstovai su JAV kolegomis ketina aptarti saugumo ir gynybos klausimus Baltijos regione, JAV paramą Lietuvai, Rusijos keliamas grėsmes Europoje, ypač Ukrainos pasienyje, NATO ir Rusijos bei JAV ir Rusijos dialogų perspektyvas, Lietuvos ir Kinijos santykių dinamiką, taip pat Lietuvos ir JAV strateginio dialogo dėl bendradarbiavimo Indijos ir Ramiojo vandenynų regione klausimus.

JAV karinis buvimas Lietuvoje ir jo išlaikymas – esminis atgrasymo ramstis ir būdas stiprinti Aljanso pasirengimą veikti išvien.

„Lietuvai siekiant užmegzti ir plėtoti ilgalaikius bei tvirtus santykius su Rytų Azijos regiono šalimis, su kuriomis Lietuvą sieja bendras įsipareigojimas demokratijos vertybėms, mes tikimės JAV politinės ir ekspertinės paramos, − pažymi Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkė L. Andrikienė. – Vašingtone tikimės aptarti Lietuvos ir JAV ekonominio bendradarbiavimo klausimus, nes Lietuva siekia prieigos prie naujų rinkų, eksporto rinkų diversifikacijos, naujų perspektyvų Lietuvos verslui.“

Seimo komitetų atstovai vizito metu pristatys Lietuvos saugumo regione vertinimą ir JAV Kongreso atstovus paragins išreikšti tvirtą paramą veiksmingam Aljanso atgrasymo priemonių sustiprinimui, kurio esminis veiksnys yra nuolatinis rotacinių JAV karinių pajėgų buvimas Baltijos šalyse ir pajėgų plėtra Baltijos regione. „JAV karinis buvimas Lietuvoje ir jo išlaikymas – esminis atgrasymo ramstis ir būdas stiprinti Aljanso pasirengimą veikti išvien“, – sakė Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas L. Kasčiūnas.

Gairės: JAV, Seimas, Seimo nariai
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Negerbėja

Gal jau ruošiasi bėgti? Būtų super jei ten pasiliktų! Valio.....

Klpd.

Šitą Kasčiūną tai surišt su Boileriu kartu į ryšulį ir išsiūst n x visam laikui į Arizoną. Visai jau jam isterija ir smegenų kempinligė..Niekas dabar nepridaro tiek žalos mūsų Valstybei kaip tokie pridurkai. NIEKUR NELEISKIT JO. IZOLIUOKIT. BUS TIK BLOGIAU IR DAR GĖDĄ TURĖSIM

SUSIJUSIOS NAUJIENOS