Seimo komitetas kreipėsi į prezidentą ir Vyriausybę dėl Lenkijos ūkininkų protesto | KaunoDiena.lt

SEIMO KOMITETAS KREIPĖSI Į PREZIDENTĄ IR VYRIAUSYBĘ DĖL LENKIJOS ŪKININKŲ PROTESTO

  • 7

Seimo Kaimo reikalų komitetas kreipėsi į prezidentą ir Vyriausybę dėl Lenkijos ūkininkų planų nuo penktadienio blokuoti kelią ties buvusiu Kalvarijos-Budzisko pasienio postu, taip pat dėl grūdų importo iš Rusijos ir Baltarusijos uždraudimo.

Parlamentarai ragina priimti sprendimus dėl žemės ūkio produkcijos ir pašarų importo iš Rusijos ir Baltarusijos  uždraudimo, taip pat teikti įstatymų projektus Seimo pavasario sesijai.

„Lietuva galėtų tapti dar viena Europos Sąjungos valstybe nare, uždraudusia Rusijos ir Baltarusijos žemės ūkio produkcijos ir pašarų importą po to, kai praėjusią savaitę Latvijos Saeima (...) laikinai, iki 2025 metų liepos 1 dienos uždraudė Rusijos ir Baltarusijos žemės ūkio produkcijos ir pašarų importą į Latviją“, – rašoma parlamentarų pranešime.

Komitetas atkreipė dėmesį į Lenkijos ūkininkų ketinimus nuo kovo 1 dienos blokuoti kelią tarp Lietuvos ir Lenkijos, ties buvusiu Kalvarijos-Budzisko punktu. Taip Lenkijos ūkininkai siekia stabdyti ukrainietiškų grūdų eksportą per Lietuvą atgal į Lenkiją.

Komiteto nariai prašo prezidento, Vyriausybės, užsienio reikalų, žemės ūkio ir susisiekimo ministrų diplomatiniais būdais spręsti susidariusią situaciją, siekiant, kad kelias tarp Lietuvos ir Lenkijos nebūtų blokuojamas.

Prezidentūra teigia kol kas vertinanti situaciją ir nuo platesnių komentarų susilaiko.

„Situacija žinoma, informacija renkama“, – BNS teigė prezidento atstovas spaudai Ridas Jasiulionis.

Seimo Kaimo reikalų ir Ekonomikos komitetai artimiausiu metu organizuos susitikimą su Ukrainos ir Lenkijos ūkininkų asociacijų vadovais ir kolegomis parlamentarais susidariusiai padėčiai pakeisti. 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

Manau ,veiksmas lygus atoveiksmiui,Jei "profsajuzo" "ukinikai"",pila srutas ant namu,tai furistai,veziojantys "fekalus" turi vaziuoti i "profsajuzo bustine-"ukinikus" namus,ir pilti "fekalus" i ju namus !? Jei padegineja ...,juk ir ju 'traktoriai" dega !?Bet esminis klausimas,kodel,uz ju-musu pinigus nusamdyta "valdzia" ta toleruoja ...?Ar tokia nusamdyta valdzia reikalinga?Arteja rinkimai ... ???

Plmn

"Zurnalistai" nevarydami propogandos viena karta parasykit, kodel tie lenku ukininkai nenori xoxolisku grudu, kurie pagal ideja turetu eiti tranzitu, kurie neatitinka EU kokybes standartu, kuriuos zymiai pigiau uzauginti ant pesticidu, nei lenku ar lietuviu augintojui laikantis visu standartu. Straipsnyje akcentuojama rusiska, baltarusiska produkcija, ir ukru is okupuotu teritoriju, nors lenkai jau daugiau nei metai priesinasi "tikruju" ukrainieciu derliui

Gal pagaliau

lenkai pasakys mums tiesa,kieno grudai pas mus pavadinti "rusiskais" ir kaip dveseliena is Ispanijos,pakeliui Grojece virsta "lietuviska jautiena" i prekybcentrius!?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS