Seimo nariai neskuba nusibausti už posėdžių nelankymą | KaunoDiena.lt

SEIMO NARIAI NESKUBA NUSIBAUSTI UŽ POSĖDŽIŲ NELANKYMĄ

Seime randasi iniciatyvų už posėdžių nelankymą parlamentarams išvis nemokėti atlyginimo.

Šiuo metu, jei seimo narys per mėnesį praleidžia daugiau nei pusę  plenarinių posėdžių nurėžiama trečdalis atlyginimo. Dažniausiai per posėdžius iš 141 nario būna mažiau nei 100, o popietiniame posėdyje ir perpus mažiau.

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad visus 141 parlamentarą yra matęs tik per pirmąjį posėdį, daugiau visų Seimo narių salėje neteko regėti.

Seimo narių lankomumo klausimą sprendžia nebe pirma Seimo kadencija. Ir nuobaudų įvairių buvo siūlyta, tačiau sau nusirėžti atlyginimo parlamentarai neskuba. Ypač šis klausimas paaštrėja, kai vos pusė parlamentarų ateina balsuoti dėl svarbių sprendimų, pavyzdžiui kaip praėjusią savaitę jau po pateikimo atmesta iniciatyva per apkaltą balsuoti atvirai.

Dabar seimūnų negąsdina ir trečdalis nurėžto atlyginimo, jei per mėnesį be pateisinamos priežasties praleido daugiau kaip pusę posėdžių. Kai kurios frakcijos ėmėsi pačios kovoti su tokiais prasižengėliais.

Mažiausiai parlamentarų posėdžių salėje galima išvysti po 17 valandos, sako Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis. Todėl svarstoma kitaip sudėlioti ir darbotvarkę.

Plačiau apie tai – reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

klausimas

tai tegu iteisina darba nuotojiniu budu nes gandru vadas jau tam ir patirties turi su menininke is siauliu

Haris

Nesuprantu,kaip tokį asmenį galima laikyti darbe ,kuris darbe nepasirodo,praleidžia darbo dieną,jis privalo buti atleistas.Kodėl seimo nariams turi būti išimtis ? Manau ne.Nesusitikinėja jie su rinkėjais,tiesiog naudojasi šia spraga.Jeigu susitikinėtų su rinkėjais ,nebūtų tokia padėtis Lietuvoje,nebūtų problemų nes dirbtų tautai.Jie tikriausiai susitikinėja su tais ,kuriems reikalingas koks papildomas prastumti įstatymas,grupuotėms.

Algys

Normalioje darbovieteje butu uz pravaikstas atleist,bet cia turbut vaiku darzelis- nori eini,nori neini?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS