Seimo nariams – rusiški laiškai dėl O. Karač: jei nebus kito sprendimo, grasina kerštu jų šeimoms | KaunoDiena.lt

SEIMO NARIAMS – RUSIŠKI LAIŠKAI DĖL O. KARAČ: JEI NEBUS KITO SPRENDIMO, GRASINA KERŠTU JŲ ŠEIMOMS

  • 23

Trečiadienį kai kurie Seimo nariai į pašto dėžutes gavo baltarusių bataliono „Teror“ vardu parašytus pranešimus su grasinimais, dėl jų kreiptasi į tarnybas, pranešė naujienų portalas „Delfi“.

Pasak portalo, daliai Seimo narių elektroniniu paštu išsiųsta žinutė pavadinta „Olga Karač“, joje kalbama apie Migracijos departamento sprendimą nesuteikti jai prieglobsčio pagal Valstybės saugumo departamento vertinimą, kad ji kelia grėsmę šalies saugumui.

„Tuo metu, kai mes jau pusantrų metų giname Europos Sąjungos suverenitetą, jūs savo veiksmais griaunate visą tai, kas buvo taip sunkiai kuriama. Todėl mes skubame jums pranešti, kad jeigu dėl O. Karač nebus priimtas kitoks sprendimas, mes imsimės radikalių metodų, nukreiptų į jus ir jūsų šeimas“, – rusų kalba rašoma Seimo nariams.

Žinutę pasirašo batalionas „Terror“.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas „Delfi“ patvirtino žinantis apie šiuos grasinimus ir juos persiuntęs tarnyboms.

Prieš mėnesį Migracijos departamento priimtas sprendimas nesuteikti O. Karač prieglobsčio motyvuotas Valstybės saugumo departamento išvada, kad jos gyvenimas šalyje kelia grėsmę nacionaliniam saugumui dėl ryšių su Rusijos žvalgyba.

Visgi tuo pačiu Migracijos departamento sprendimu organizacijos „Mūsų namai“ vadovei suteiktas laikinas leidimas gyventi Lietuvoje humanitariniu pagrindu, jis galės būti pratęsiamas.

Leidimus gyventi Lietuvoje aktyvistė gauna nuo 2014 metų, o prieglobsčio pasiprašė pernai.

„Mūsų namai“ skelbia teikiantys baltarusiams humanitarinę, psichologinę ir kitokią pagalbą tiek jų tėvynėje, tiek Lietuvoje, vykdantys žmogaus teisių pažeidimų stebėseną.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

as uz ..lai dulkina bulbasai su Olga Karoc

lietuvos pedo debildauniu ir narkomanu seimo veikejus , jiems visa Lietuviu tauta sake --baikit tuos degradus gabent is ukrainos ir baltarusijos y lietuva ...tai ne ... visas konservatpedofilu libersosinis narkomanu kolektyvas susirinkes prie baltarusijos sienos skrepliavosi ir snargliais taskesi staugdami ant Lukasenkos ---dabar sukos laizykites priglaude gyvates ant krutines ....

Egis

Vyti lauk visa opozicija su tomis žiurkėm cikanovskojom išlaikomos mokesčių mokėtojų pinigais ji jau mūsų vyti pasisavino ant savo pasų.vilniuje jautiesi kaip rusyne girdi vien rusų kalba ,ar tokios norit Lietuvos, ar ilgai dar lysit įsubinę rusakalbiam, verslui rūpi pinigai ,One savo žmonės,kviečiasi iš visų pakampių,mokėkite saviems ir bus kam dirbti.

ALGIRDAS.

Vyti velniop iš Lietuvos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS