Seimo pirmininkė apie V. Ąžuolo balsavimą dėl rezoliucijos: šiek tiek nustebino | KaunoDiena.lt

SEIMO PIRMININKĖ APIE V. ĄŽUOLO BALSAVIMĄ DĖL REZOLIUCIJOS: ŠIEK TIEK NUSTEBINO

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen neslepia, kad ją nustebino tai, jog antradienį parlamentui priimant rezoliuciją, kurioje smerkiamas Baltarusiją valdančio režimo įvykdytas orlaivio priverstinis nutupdymas, „valstietis“ Valius Ąžuolas liko vienintelis už šį dokumentą neatidavęs balso. Jis balsuojant dėl rezoliucijos, reaguojančios į Aliaksandro Lukašenkos režimo akibrokštą, kai sekmadienį Minske priverstinai buvo nutupdytas iš Graikijos į Lietuvą skridęs keleivinis lėktuvas, susilaikė. Visi kiti balsavimui registravęsi parlamentarai balsavo už.

„Šiek tiek nustebino ši pozicija“, – „Žinių radijui“ sakė V. Čmilytė-Nielsen, kartu pažymėdama, kad su „valstiečiu“ apie tokį jo balsavimą pačiai neteko pakalbėti.

„Paprastai tokias rezoliucijas ar pareiškimus užsienio politikos temomis mes Seime priimame vienbalsiai – dažniausiai bendru sutarimu. Tiesiog yra konsensusas užsienio politikos klausimais“, – sakė Seimo pirmininkė ir tarsi juokaudama retoriškai svarstė, kad galbūt „valstietis“ tikėjosi griežtesnio rezoliucijos teksto.

 „O kalbant apie Baltarusijos režimą, jo nusikaltimus... Nežinau Valiaus Ąžuolo argumentų, galbūt jam atrodė, kad pernelyg nuosaiku kažkas yra, galbūt norėjo, kad būtų stipriau...“, – sakė Seimo vadovė.

Pasak jos, Seime antradienį patvirtinta rezoliucija yra vienas iš daugelio žingsnių, reaguojant į A. Lukašenkos režimo žingsnį, kuriuo buvo sukelta grėsmė Lietuvos piliečiams.

„Tai yra vienas iš daugelio žingsnių. Tai yra apibendrinantis dokumentas. Dar pirmadienį, iškart po sekmadienio įvykių, buvo sukviesti įvairių komitetų posėdžiai, jie grynino pozicijas, rinko informaciją... Vakar rezoliucijoje atsidūrė konsoliduota pozicija – ji yra griežta, nevyniojanti žodžių į vatą. Iš esmės (sekmadienį – ELTA) buvo peržengta dar viena raudona linija. Tai Baltarusiją stumia į vos kelių valstybių pasaulyje glėbį, kurios leidžia net mąstyti apie tokį elgesį.

Parlamento rezoliucija yra prasminga šiame kontekste“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

ELTA primena, kad Seimas antradienį priėmė rezoliuciją dėl precedento neturinčio A. Lukašenkos režimo akibrokšto, kai sekmadienį Minske priverstinai buvo nutupdytas iš Graikijos į Lietuvą skridęs keleivinis lėktuvas. Rezoliucijoje šis incidentas įvardijamas kaip Baltarusijos įvykdyto valstybinio terorizmo aktas, į kurį Seimas ragina atitinkamai reaguoti Europos Sąjungos valstybes nares.

Už rezoliucijos projektą balsavo 124 Seimo nariai, prieš balsavusių nebuvo, o vienintelis susilaikęs parlamentaras buvo V. Ąžuolas. Pastarasis aiškino, kad jam esą kilo klausimų dėl teisinio dokumento pagrindo.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

zigmas

Ąžuolas norėjo stipresnės reakcijos ir todėl ne balsavo ,o seimo pirmininkė pamiršo, kad Ažuolas yra Karbauskio dešinioji ranka seime.O kodėl jis dar ne išvytas iš seimo kodėl jam atleista už nedalyvavime seimo posėdžiuose juk seimo posėdžiai privalomi o Ažuoliukas pietų saulėje pilvą degino .

Turi būti mums visiems aišku,

Kad Karbauskio ir jo partijos ryšiai su Kremlium ir batka yra gana tamprūs, o Ažuolas - tai jų klapčiukas ir negali būti kitoks, nei choziainas liepia, jis jau seniai matyt taip išauklėtas

vitalijus Azuolas -BLAIVIAI ZIURI Y SITUACIJA,

o ne kaip samdytas jankiu ir briuselio chalujus-vos tik jiems uzsakius iskarto kelia ranka --UZ ,kaip tai daro Cmile su iskrypusiu idiotu SEIMU..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS