Seimo pirmininkė prašė darbuotojų daugiau šypsotis, bet grąžinti poilsinės nežadėjo | KaunoDiena.lt

SEIMO PIRMININKĖ PRAŠĖ DARBUOTOJŲ DAUGIAU ŠYPSOTIS, BET GRĄŽINTI POILSINĖS NEŽADĖJO

  • 1

Parlamento vadovė "darbietė" Loreta Graužinienė, ketvirtadienį susitikusi su Seimo kanceliarijos darbuotojais, prašė jų ateiti į darbą su šypsena, bendraujant su politikais griežčiau ginti savo poziciją, tačiau nepalaikė prašymo išsaugoti paskutinę neparduotą poilsinę prie ežero.

"Ko norėčiau iš jūsų? Pirmiausia, geros nuotaikos (...) Labai svarbu, kokia atmosfera darbe. Ateikite į darbą su šypsena ir baigsime dieną su šypsena (...) Tai atsiliepia mūsų darbo kokybei", - sukvietusi Seimo kanceliarijos darbuotojus kalbėjo naujoji parlamento vadovė.

Ji ragino tarnautojus atkakliau ginti savo poziciją, rengiant įstatymų projektus, teikiant išvadas ir pan.

"Jūsų argumentacija nulemia ir politikų apsisprendimą ginčytinais klausimais", - pabrėžė L.Graužinienė.

Vienos iš trijų Seimo profesinės sąjungos vadovų Vidmondas Vėgelis prašė parlamento pirmininkės išsaugoti paskutinę likusią neparduotą poilsiavietę prie Siaurio ežero Švenčionių rajone.

"Profsąjungos kovojo, kad nebūtų parduotos Seimo poilsinės. "Viešnagė" Palangoje parduota už 3,7 mln. litų, nors tikėtasi gauti bent 6 mln. litų. Poilsinė Trakų rajono prieš ežero parduota už kelis šimtus tūkst. litų, o vėliau brangiai perparduota. Dar liko viena poilsiavietė prie Siaurio ežero. Ji dar nenupirkta, gal ją galima išgelbėti, inicijuoti žygius, sprendimus, kad poilsiavietė liktų kanceliarijos žinioje?" - kalbėjo profesinės sąjungos atstovas.

Šis prašymas L.Graužinienės palaikymo nesulaukė.

"Seimas nėra išskirtinė institucija valstybės sąrangoje, kad galėtų turėti poilsiavietes. Nė viena valstybės institucija negali turėti poilsiaviečių. Visuose institucijose turi būti vienoda tvarka", - pareiškė Seimo vadovė.

Ji priminė, kad Seimo Audito komitetas atrado, kad net Valstybės kontrolė turi poilsiavietę, nors ją pavadino mokymo baze.

"Ne mokymo bazė ten, mes matėme. (...) ir Teisingumo ministerija tą gražią savo mokymo bazę su baseinais turėtų parduoti", - teigė L.Graužinienė.

Tuo pačiu parlamento profsąjungoms ji linkėjo pagaliau susivienyti.

"Didžiausią pasiekimą matyčiau profsąjungų darbo, jeigu Seimo kanceliarijoje būtų viena profsąjunga, o ne trys. Būtų didžiulis pasiekimas, jeigu sugebėtume tarpusavy susitarti", - sakė parlamento pirmininkė.

Ji taip pat padėkojo Seimo tarnautojams "už supratimą krizės laikotarpiu".

"Seimas buvo vienintelė institucija, kuri suprato, kad reikia susitelkti. Jūs kantriai laukėte, kol mes, politikai, priimsime įstatymus, kurie nors šiek tiek atstatys (atlyginimus - BNS). Ačiū, kad nepalikote kanceliarijos", - kalbėjo L.Graužinienė.

Ji vylėsi, kad daugiau tokių drastiškų darbo užmokesčio mažinimų Seime nebebus.

Darbo partijos narė L.Graužinienė Seimo pirmininke išrinkta spalio 3 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jonas

Taip, šypsotis dirbtinai ,kaip yra kitose šalyse.Išmokime ,geriau nei susiraukusiu snukiu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS