Seimo rinkimai Žirmūnų, Gargždų ir Žiemgalos apygardose: balsavo 18 proc. rinkėjų | KaunoDiena.lt

SEIMO RINKIMAI ŽIRMŪNŲ, GARGŽDŲ IR ŽIEMGALOS APYGARDOSE: BALSAVO 18 PROC. RINKĖJŲ

  • 9

Likus valandai iki rinkimų apylinkių užsidarymo, sekmadienį vykstančiuose naujuose rinkimuose į Seimą vienmandatėse Žirmūnų, Gargždų ir Žiemgalos rinkimų apygardose savo balsą atidavė 18,07 proc. rinkėjų.

Rinkimų apylinkėse iki 19 valandos savo valią pareiškė 13,55 proc. rinkėjų – iš anksto balsavo 4,52 proc. rinkimų teisę turinčių piliečių.

Daugiausiai žmonių atėjo balsuoti Žiemgalos apygardoje – čia iki 19 val. balsavo 24,30 proc. rinkėjų. Mažiau aktyvūs Žirmūnų (14,39 proc.) ir Gargždų (15,62 proc.) rinkėjai.

Antrajame rinkimų ture Žirmūnų apygardoje dėl Seimo kėdės varžosi socialdemokratų lyderis Gintautas Paluckas ir konservatorė Paulė Kuzmickienė, Gargždų rinkimų apygardoje – Lietuvos centro partijos iškeltas kandidatas Kristupas Krivickas ir konservatorė Rasa Petrauskienė. Tuo metu Žiemgalos rinkimų apygardoje kovą dėl Seimo nario mandato tęsia Lietuvos centro partijos bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kelta kandidatė Rūta Janutienė ir Lietuvos socialdemokratų partijai atstovaujantis Liudas Jonaitis.

Žirmūnų vienmandatės apygardos rinkėjai neteko savo parlamentarės Aušros Maldeikienės, nes ji tapo Europos Parlamento nare. Žiemgalos ir Gargždų apygardose išrinkti Seimo nariai Vitalijus Gailius ir Bronius Markauskas po savivaldos rinkimų tapo merais.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Sekvoja

1) Dėl balsavusiųjų mažo skaičiaus: kas trukdė nebalsavusiems balsuoti? Tik nepaistykite, kad nėra už ką balsuoti. Pasirinkimas buvo. 2) Iki eilinių Seimo rinkimų liko daugiau kaip vieni metai, todėl rinkimai privalėjo vykti. 3) Kad nereikėtų tokių rinkimų, kokie vyko dabar, reikia keisti konstitucijos ir rinkimų įstatymo nuostatas. Manau, kad čia galėtų būti 2 racionalūs variantai: a) panaikinti mažoritarinę sistemą (rinkimus vienmandatėse), paliekant tik proporcinę sistemą (pagal partijų sąrašus); b) panaikinti II rinkimų turą - kiek gavai per pagrindinius rinkimus, tiek ir turi. Dėl kokių nors priežasčių pasitraukus išrinktajam, jo vietą automatiškai užima 2, 3 ir t.t. Taip būtų sutaupomi mokesčių mokėtojų sunešti pinigai ir mažiau nervuotųsi piliečiai.

Jei

Jei nesusirinko 30proc rinkimai skaitomi neivykusiais kaip bus lietuvoje

balsuoti

eina tik partiju nariai,jirms svarbu ,kas srebs is lovio, Tauta mato ,nieko gero jai per tas partijas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS