Seimo vadovė apie besibaigiančią sesiją: svarbiausius darbus padarėme laiku | KaunoDiena.lt

SEIMO VADOVĖ APIE BESIBAIGIANČIĄ SESIJĄ: SVARBIAUSIUS DARBUS PADARĖME LAIKU

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen gerai vertina ketvirtadienį planuojamą užbaigti Seimo pavasario sesiją, nes laiku buvo suspėta padaryti visus būtinus darbus.

„Vertinu įvykusią sesiją gerai. Mes dirbome labai sudėtingomis aplinkybėmis, visų pirma dėl kovido, tai buvo ir koalicijos formavimo, pirmųjų darbų laikas, ir Vyriausybės patvirtinimas buvo svarbus darbas, jį pavyko pakankami greitai padaryti, žinoma, biudžeto priėmimas. Manau, kad svarbiausius darbus mes spėjome padaryti, padarėme laiku“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Manau, kad svarbiausius darbus mes spėjome padaryti, padarėme laiku.

Pirmą kartą istorijoje parlamentarai šioje sesijoje išbandė plenarinius posėdžius nuotoliniu būdu. Sušaukti tokį Seimo posėdį, remdamasi priimtomis Statuto pataisomis, nutarė Seimo valdyba, atsižvelgusi į šalies epidemiologinę situaciją. „Džiaugiuosi, kad šią savaitę įrodėme, kad Seimas gali dirbti ir nuotoliniu  būdu“, – sakė parlamento vadovė.

Pernai gruodžio 11 d. Seimas patvirtino naujosios Vyriausybės programą, Seime prisiekė naujoji premjerė Ingrida Šimonytė ir jos vadovaujamos Vyriausybės ministrai. Prisiekus visiems ministrams, Vyriausybė gavo įgaliojimus veikti.

Vienas pirmųjų naujojo Seimo darbų buvo 2021 metų valstybės biudžeto tvirtinimas. Pagrindinį šalies finansinį dokumentą Seimas patvirtino pernai gruodžio 22 d., primena ELTA.

Pernai  gruodžio 23 d. turėjusią pasibaigti Seimo rudens sesiją Seimas yra pratęsęs iki šių metų sausio 14 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

Atliko baisius darbus laiku: pakėlė elektros mokestį gyventojams už elektrą 0.50 ct už kilovatą . Pernai turėjusi didelį pelną elektros tėkėjas Ignitis galės tukti toliau. Legalizavo seimo vadovės partija -arba narkotikų platinimo partija narkotikus. Už rastus narkotikus bauda tik 20€ už eglutės išmeti.ą 600€ bauda. Kur logika??? Šitaip siekiama tik naikinti Lietuvą

varnas

nieko naudingo o tik blogio ir skandalu nauju ir išlaikytiniu seimo besmegeniai tupi ir kombinoja kur kas nors yra like nuo nuveinančių seimo hebritės, ir tasosi barasi aiškina kas kur yra nuveikta juk ir su atvežtiniais skiepais dozes užrauktos juk vėžėjui nustatyta kad atvežė ne laiku ir ne tinkamas šalčio veiksmas, žiūriu ir nerandu žodžio, kas tokio komandos veikėjui parupino toki atsakomybės darba mano manimu aš neleisčiau net duona vežti po krautuvės juk netinka, kada mes seimo skaičiu mažinsim dirbs ten tik išrinkti gabus o ne pagal groži juk madu fokusininkus surenkame, juk 31metai prabėgo gerovės tokie netinkami dirbti,nėra nei vieno tinkamo kur mes einame ir dėl kuo kovesi žmonių minios per sausio 13nakti, nėra žodžio, užtai mes velkames iš paskos europoj, paskutiniai, o kame šaknys juk tiek nuveikta ir darbais nuveikta prieš tokio rango sovietu galiuna kur vienu metu galėjo nušluošti puse europos juk bijojo net žodi ištarti, prisiminkime, juk iš mūsų turi mokyt

Čiučius

Bendrų tualetų klausimas atidėtas pavasario sesijai, tad pagrindinis darbas liko nenuveiktas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS