Seimui teikiamos pataisos dėl privalomos narystės Architektų rūmuose | KaunoDiena.lt

SEIMUI TEIKIAMOS PATAISOS DĖL PRIVALOMOS NARYSTĖS ARCHITEKTŲ RŪMUOSE

  • 0

Ketvirtadienį Seimas planuoja pradėti nagrinėti pataisas dėl privalomos narystės Architektų rūmuose.

Pagal Aplinkos ministerijos rengtą ir Vyriausybės patvirtintą projektą, Architektų rūmai ir toliau išduos architekto kvalifikacijos atestatus, keis, sustabdys ar panaikins jų galiojimą, reikš įspėjimus.

Tačiau pataisomis atsižvelgiama į Konstitucinio Teismo nutarimą, kuris konstatavo, jog privaloma narystė Architektų rūmuose profesine veikla nesiverčiantiems architektams pažeidžia Konstituciją.

Priėmus siūlomus pakeitimus, būtų nustatyta, kad Architektų rūmų nariai yra visi Lietuvoje atestuoti architektai, o architektas, nesiverčiantis veikla, turi teisę sustabdyti narystę rūmuose.

Be to, siūloma koreguoti Regioninių architektūros tarybų sudarymų tvarką. Vietoj dabar Aplinkos ir Kultūros ministerijų skiriamų narių atstovai būtų renkami iš Lietuvos architektų sąjungos, Lietuvos kraštovaizdžio architektų sąjungos, Lietuvos restauratorių sąjungos narių.

Taip pat numatyta prievolė regioninės architektūros tarybos nariams nusišalinti tais atvejais, kai gali kilti interesų konfliktas dėl šiose tarybose nagrinėjamų klausimų, įtvirtinama narių teisė rotacijai tarybos viduje ir tarp skirtingų tarybų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS