Sieks, kad valstybės lėšomis studijavę studentai atidirbtų Lietuvai | KaunoDiena.lt

SIEKS, KAD VALSTYBĖS LĖŠOMIS STUDIJAVĘ STUDENTAI ATIDIRBTŲ LIETUVAI

Keturių partijų atstovams derantis dėl naujos valdančiosios koalicijos sudarymo, partijos Tvarka ir teisingumas lyderis parlamentaras Remigijus Žemaitaitis siūlo į Vyriausybės programines nuostatas įtraukti įpareigojimą valstybės lėšomis studijavusius studentus atidirbti Lietuvai.

Tokią Mokslo ir studijų įstatymo pataisą Seimo nariai „tvarkiečiai" įregistravo dar pernai gruodį.

Kaip Eltai sakė R. Žemaitaitis, siūloma įpareigoti studentus, kurių studijas finansuoja valstybė, atidirbti ne mažiau kaip 3 metus Lietuvoje per 10 metų laikotarpį, jei valstybė sudaro sąlygas įsidarbinti pagal įgytą specialybę.

„Susiduriame su tokia situacija, kai studentas, kurio studijas finansavo valstybė, baigęs studijas išvyksta į užsienį ir nelieka dirbti Lietuvoje. Taip sukuriama situacija, kai Lietuvos biudžeto lėšomis ruošiami specialistai kitoms valstybėms", - sako R. Žemaitaitis.

Taip sukuriama situacija, kai Lietuvos biudžeto lėšomis ruošiami specialistai kitoms valstybėms.

Pagal siūlomą Mokslo ir studijų įstatymo pataisą, „studijuojantys valstybės finansuojamose vietose studentai arba studentai, kurie įgijo aukštojo mokslo diplomą užsienyje ir kurio aukštojo mokslo studijos buvo finansuojamos valstybės biudžeto lėšomis, baigę studijas privalo išdirbti Lietuvoje ne mažiau kaip 3 metus per 10 metų laikotarpį, jei valstybė sudaro sąlygas įsidarbinti pagal įgytą specialybę, arba grąžinti studijų įmokas".

Šiuo metu, pagal galiojantį Mokslo ir studijų įstatymą, studentai, baigę studijas, kurias finansavo valstybė, gali išvykti į bet kurią šalį dirbti ir gyventi.

ELTA primena, kad „valstiečiai“, „socialdarbiečiai“, „tvarkiečiai“ ir LLRA-KŠS bando formuoti valdančiąją koaliciją. Šiuo metu vyksta derybos dėl Vyriausybės programos punktų, kuriems savus pasiūlymus turi visos keturios partijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Italas

GAL KAS ŽINOTE, KURIOJE MOKYKLOJE MOKOSI SŪNUS? SU MALONUMU NUSIŲČIAU JO MOKYTOJAI ŠIĄ CITATĄ KAIP METODINĘ PRIEMONĘ, ILIUSTRUOJANČIĄ NEPATAISOMĄ SOVIETMEČIO LIETUVOI PADARYTA ŽALĄ.

Mociute

Nori ar nenori ,o isipareigoti savo saliai reikia ,ko tada verti zodziai apie meile tevynei ,patriotizma i pan.. Jaunimas nori gauti viska jau dabar ir daug ,idedant kuo maziau oastangu ,otaip nebuna .Baigus aukst.mokslus nereikes begti i uzsieni arba stoti i darbo birza ,kad ir gausite maza atlyginima, bet niekas badu dar nemire ir bus jau igyta patirtis ir atsilyginta valstybei.O uzsienyje yra nei kiek nemaziau meslo ,negu pas mus ir niekas jusu nelaukia istieses rankas ,nes ,,gerai ten ,kur musu nera,,

...ką čia nušnekate ?

prisimenate sssr , o norite komunizmo - visko nemokamai ? Jei neklystu Danijoje studentai norintys gauti stipendiją privalo po paskaitų tam tikrą laiką dirbti ...matyt niekur be tos sssr nesate buvę , nes aš nežinau šalies kurioje aukštasis mokslas yra nemokamas ...o tie , bemoksliai tegul važiuoja į tas šalis , kuriose ,, nevergaus ,, ir dėl mokesčių klystate ....Užkniso ,, patryjotai ,, kurie moka tik reikalauti ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS