A. Širinskienė: jei V. Čmilytė-Nielsen liks parlamento vadove, gali nukentėti Lietuvos reputacija | KaunoDiena.lt

A. ŠIRINSKIENĖ: JEI V. ČMILYTĖ-NIELSEN LIKS PARLAMENTO VADOVE, GALI NUKENTĖTI LIETUVOS REPUTACIJA

Jei Seimo ir Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen liks parlamento vadovės poste, gali nukentėti Lietuvos reputacija tarptautinėje erdvėje, sako opozicijos Seimo narė Agnė Širinskienė.

Taip ji teigia anksčiau šią savaitę antrosios instancijos teismui nuteisus liberalų partiją vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje.

„Vertiname kartu ir užsienio kontekstą“, – sekmadienį „Lietuvos ryto“ televizijai sakė A. Širinskienė, atkreipdama dėmesį, jog Seimo pirmininkė aktyviai reprezentuoja Lietuvą užsienyje.

Pavyzdžiui, spalį parlamento vadovė viešėjo Taivane, šią savaitę dalyvavo Baltijos asamblėjos susitikimuose Taline.

„Vyksta tarptautiniai susitikimai, kuriuose vadovai, susitikdami, manau, kad puikiai savo šalių ambasadorių informuojami apie tai, su kuo susitinka“, – akcentavo A. Širinskienė.

Šiuo atveju tikrai dėl pasitikėjimo Lietuva kyla daug klausimų.

„Be abejo, ta aplinkybė, kad yra nuteista partija, kuri moka didžiules baudas, ir kad Seimo pirmininkė yra ir tos partijos pirmininkė, diplomatiniais kanalais yra perduodama. Šiuo atveju tikrai dėl pasitikėjimo Lietuva kyla daug klausimų“, – savąją poziciją dėstė ji.

Politikės teigimu, opozicinės parlamento jėgos diskutuoja ar inicijuoti nepasitikėjimo Seimo pirmininke procedūrą, tai esą bus aptarta ateinančią savaitę.

Savo ruožtu Liberalų sąjūdžio frakcijos Seime seniūnas Eugenijus Gentvilas Lietuvos ryto televizijai pažymėjo, kad V. Čmilytė-Nielsen į aktyvią politinę veiklą įsiliejo vėliau, nei kad kilo šis politinės korupcijos skandalas.

„Viktorija yra teistos partijos pirmininkė, kuriai nebuvo inkriminuojami jokie pastebėjimai“, – sakė E. Gentvilas, dar pateikęs užsienio šalių pavyzdžių, esą anksčiau dar eidamas pareigas buvo teistas Italijos premjeras Džulijus Andreottis, dabar teisiamas Izraelio vyriausybės vadovas Benjaminas Netanyahu.

„Manau, kad yra buvę žymiai didesnių reputacinių krizių kitose šalyse“, – pažymėjo liberalas.

ELTA primena, kad Apeliacinis teismas šią savaitę pripažino kaltais visus anksčiau „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje išteisintus asmenis. Teismas dėl korupcinių nusikaltimų kaltais pripažino buvusį koncerno „MG Baltic“ (dabar – „MG Grupė“) viceprezidentą Raimdoną Kurlianskį, buvusį Liberalų sąjūdžio lyderį Eligijų Masiulį, jiems atitinkamai skirtos 6 ir pusšeštų metų laisvės atėmimo bausmės.

Darbo partijos atstovui, Seimo nariui Vytautui Gapšiui teismas skyrė 4 su puse metų nelaisvės, o eksparlamantarams Šarūnui Gustainiui ir Gintarui Steponavičiui teismo sprendimu skirtos piniginės baudos.

Teismas taip pat kaltais dėl nusikalstamų veikų pripažino ir anksčiau išteisintus juridinius asmenis byloje – „MG Grupę“, Liberalų sąjūdį ir Darbo partiją. Juridiniams asmenims skirtos piniginės baudos.

Rašyti komentarą
Komentarai (30)

Dėl Čpok pateisinimų

1.,,A tada, kai Masiolas skolinosi tuos pinigus,Čpok visai nedalyvavo politikoje...''.2.,,Kai žaidė už sovietus-buvo dar snarglėta piemenė ir čia visai ne Drėbiazgos atvejis''.3.,,Ji negali atsakyt už kagebistą tėvą,nors Paleckis dabar pūna kalėjime net ne už tėvo,o už savo senelio idėjas''.Tad kaip galima ją atstatydint koc partija ir kriminalinė?Juk nebuvo klausimų dėl Grybauskaitės burokevičinės linijos ir dėstytojavimo,dėl drg landsbergio profesoriavimo marksizmo -leninizmo ganykloje ,nekilo klausimų dėl jo protekcijos Dalią paskirt Lieruvos dalia?Tad ko čia dabar kabinėtis prie didmeistrės,kai tokia krūva čiūdų nebuvo pastebėta ir nieks niekam nekėlė jokių atsistatydinimo klausimų?Palikit,užmirškit šią temą, kaip žurnalistei patarė drg landsbergis ,pastarajai pamėginus užduot jam nepatogų klausimą

kauniete

Lietuvos mastu grupines aferos vagystės ir toliau sedi seime ir vykdo tas afioras ir tai aukšto lygio aferizmas kur jau greit žinos viasas pasaulis Sukčiau gentvilai nepasakok mums apie andeeočius kalbam apie liberastu aferistus vagis lietuvoje Tu gentvilioke geriau pamastyt kaip reikės teisti tavo suneli

Morta

grazinkit i posta Pranskieti ir Lietuva bus teisingame kelyje
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS