A. Širinskienė siūlo šalinti A. Kubilių iš A. Skardžiaus apkaltos komisijos | KaunoDiena.lt

A. ŠIRINSKIENĖ SIŪLO ŠALINTI A. KUBILIŲ IŠ A. SKARDŽIAUS APKALTOS KOMISIJOS

  • 10

Seimo narė „valstiečių“ atstovė Agnė Širinskienė įregistravo nutarimo projektas, kuriuo siūloma pašalinti konservatorių Andrių Kubilių iš Seimo nario Artūro Skardžiaus apkaltos komisijos narių.

Apie šią iniciatyvą ketvirtadienį pranešė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos atstovė, Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė. Jos teigimu, A. Kubilius komisijoje nebegali dirbti po „Kauno dienos“ publikacijos apie galimus jo sūnaus Vytauto Kubilius interesus Baltarusijoje.

A. Kubilius mano, kad jam šiuo atveju nekyla interesų konfliktas, bet jei etikos sargai situaciją įvertintų kitaip, jis galėtų iš komisijos pasitraukti.

Pasak Seimo narės A. Širinskienės, dėl apkaltos komisijos narių veiklos skaidrumo ir interesų neturi kilti jokių abejonių, o dėl A. Kubiliaus veiksmų jos kyla.

„Tas abejones, kaip nurodo A. Širinskienė, dar labiau sustiprina įslaptinta medžiaga, su kuria jai, kaip apkaltos komisijos pirmininkei, teko susipažinti“, – sakoma pranešime.

Parlamentarė pabrėžia, kad A. Kubiliaus interesai nebuvo deklaruoti laiku Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai, apkaltos komisijos apie galimą interesų konfliktą jis taip pat neinformavo.

„Apkaltos komisijos posėdžiuose A. Kubilius aktyviai dalyvavo ir ypatingą susidomėjimą reiškė A. Skardžiaus šeimos verslu Baltarusijoje, Skardžiuvienės turimomis akcijomis Baltarusijoje veikiančioje saulės energiją plėtojančioje įmonėje, kai tuo metu jo paties sūnaus verslo interesai Baltarusijoje siejasi su ta pačia – saulės energetikos – sritimi“, – teigia A. Širinskienė.

„Aš manau, kad tie interesai visai nesusiję, bet tai gali apsvarstyti Etikos ir procedūrų komisija, jeigu taip pasakys, aš nematau jokių problemų nelikti toje komisijoje“, – savo ruožtu BNS sakė A. Kubilius.

Jo manymu, tapęs „Modus Grupės“ stebėtojų tarybos nariu sūnus neįgijo interesų Baltarusijoje.

„Ten nėra jokių sūnaus verslo interesų. Sūnus kaip dirbo, taip ir dirba „Google“ atstovybės vadovu Lietuvoje. Kaip geras vadybininkas jis buvo pakviestas tapti stebėtojų tarybos narių žinomoje verslo grupėje „Modus“, bet, mano įsitikinimu, iš tikrųjų nei sūnus, nei aš pats nieko bendra neturime su jų plėtojamais atsinaujinančios energetikos verslais“, – aiškino A. Kubilius.

Jis sakė papildęs savo interesų deklaraciją, kad niekam nekiltų abejonių, nors nemano, jog ją pildyti apskritai privalėjo.

„Aš nematau jokio interesų konflikto, bet galų gale tam yra etikos komisija, kuri gali nustatyti ir baigsis čia visi ginčai“, – teigė politikas.

Specialioji Seimo komisija tiria, ar pradėti apkaltą Socialdemokratų darbo frakcijos nariui A. Skardžiui. Anksčiau Seimo Antikorupcijos komisija konstatavo, kad parlamentaras, rūpindamasis atsinaujinančių išteklių ūkiu, galėjo supainioti viešus ir privačius interesus.

GALERIJA

  • Agnė Širinskienė
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

man

rodos, pačią Širinskienę reikėtų iš komiteto pirmininkų pašalinti, nes pastoviai tik nervus gadina visai Lietuvai.

As

Kaip Kubilius paliks sunaus biznio konkurenta Sutryps bet kokia kaina

nuomonė

Na taip,pirma uošvienė neleistinai privatizavo Vilniaus senamiestyje pastatus,dabar sūnelis turi sąsajas su verslu Baltarusijoje ir nėra jokio interesų konflikto,tačiau jeigu kiti taip ,tai jau turi.Apskritai visi konservatorių partijos vilkai susikūrė sau verslo ir gyvenimo sąlygas,kokios jiems patinka,bet šiukštu,kitiems nevalia. Ant kitų šiaudą pamato,o ant savęs ir viso dramblio neįžiūri.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS