Seimas atmetė „valstiečių“ iniciatyvą dėl nemokamų pietų visiems pradinukams | KaunoDiena.lt

SEIMAS ATMETĖ „VALSTIEČIŲ“ INICIATYVĄ DĖL NEMOKAMŲ PIETŲ VISIEMS PRADINUKAMS

Seimas atmetė „valstiečių“ iniciatyvą įteisinti nemokamą maitinimą visiems pradinukams, t. y. ir trečiokams, ir ketvirtokams.

Tai numatantis Socialinės paramos mokiniams įstatymo pakeitimo projektas, kurį ketvirtadienį pateikė Seimui Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos narė Rimantė Šalaševičiūtė, nesulaukė pritarimo po pateikimo ir buvo atmestas.

Šią iniciatyvą palaikė 39 Seimo nariai, 14 buvo prieš, susilaikė 29 parlamentarai.

Seimo narys konservatorius Kęstutis Masiulis tvirtino, kad toks siūlymas – tai tik „pasigražinimas prieš rinkėjus“. „Tai politinis populistinis pasiūlymas ir nieko daugiau“, – pastebėjo jis.

Seimo narė R. Šalaševičiūtė tvirtino, kad nemokamas maitinimas visiems priešmokyklinių ir pradinių klasių vaikams sumažintų socialinę bei emocinę atskirtį tarp pradinių klasių moksleivių. Taip pat būtų ugdomi teigiami moksleivių mitybos įpročiai. Jos nuomone, valstybei tai nebūtų didelė finansinė našta.

Šiuo metu nemokamai maitinami priešmokyklinio amžiaus bei pradinių – pirmų ir antrų – klasių moksleiviai. Tuo metu trečiųjų ir ketvirtųjų pradinių klasių moksleiviams nesuteikta teisė gauti nemokamus pietus.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

VALDANČIŲJŲ VEIDAS...

Jie geriau už tuos pinigus nusipirks kokį nereikalingą tanką. Ar ne taip, Anušauskai? Laukia rinkimų. Tokių seime nebus nei kvapo. Atsidursite politkos šiukšlyne iki gyvenimo pabaigos.

fsdfsa

seimas priima iniciatyva tiktais jei kas nors liecia gejus toliau diskriminuodami sveikas seimas

Klpd.

jo, nubalsavo beveik pusė ,,prieš" iš visų dalyvavusių(apie 70vnt seimerių o įdomu kur kiti valkiojosi darbo metu?). Gnyda masiulis (ne tas dėžutinis o konservatinis) dėjo kalbą kad esant tokiai sudėtingai situacijai labai svarbios visos išlaidos todėl reikia dėl nemokamų pietų pradinukams susilaikyti. Man trūksta žodžių - konservatnikų Bilotaitė stato milijonus kainuojančius namelius nelegaliems juodašikniams, visa trijų partinių monstrų susivienijimo dauguma taško milijonus į kairę-dešinę, skolinasi net neklausdama seimo Valstybės vardu, o mūsų pačių pradinukams gaili nedidelės sumos savo mažylių, kurie YRA LIETUVOS PILIEČIAI, maitinimui vieną kart į dieną?!!! Patys žino kad rudeny ateis sunkmetis kai su pragyvenimu gali būti visiška katastrofa, tai bent susiprotėtų pasirūpinti kad vaikai pavalgytų..Kur tau..Kokiu sudu reikia būti kad nusispjaut ant tikrai reikalingo siūlymo?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS