A. Skaisgirytė: prezidentas laukia Vyriausybės apsisprendimo dėl R. Karoblio | KaunoDiena.lt

A. SKAISGIRYTĖ: PREZIDENTAS LAUKIA VYRIAUSYBĖS APSISPRENDIMO DĖL R. KAROBLIO

  • 2

Prezidentas Gitanas Nausėda laukia Vyriausybės apsisprendimo dėl diplomato, buvusio krašto apsaugos ministro Raimundo Karoblio skyrimo ambasadoriumi Europos Sąjungoje (ES), teigia prezidento vyriausioji patarėja užsienio politikai Asta Skaisgirytė.

„Prezidentas vis dar laukia Vyriausybės apsisprendimo“, – ketvirtadienį LRT sakė ji.

Prezidentūroje spalio pabaigoje įvyko neskelbtas šalies vadovo G. Nausėdos ir užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio susitikimas dėl R. Karoblio skyrimo ambasadoriumi.

Susitikimas surengtas po to, kai G. Nausėda žiniasklaidai pareiškė, kad rimtai svarstytų R. Karoblio kandidatūrą į ambasadorius ES.

Metų pradžioje jis yra sakęs, kad tiek R. Karobliui, tiek buvusiam užsienio reikalų ministrui Linui Linkevičiui reikalingas „politinio atšalimo“ laikotarpis, todėl nematė galimybės juos skirti ambasadoriais Vašingtone ir Briuselyje.

Lietuva ambasadoriaus ES neturi nuo praėjusių metų rugpjūčio, kai šias pareigas baigė eiti Jovita Neliupšienė. Prezidentui ir Vyriausybei nesutarus dėl kandidatūrų, šiuo metu Lietuvos atstovybei ES laikinai vadovauja Simonas Šatūnas.

Ambasadorius Vyriausybės teikimu skiria prezidentas, pritarus Seimo Užsienio reikalų komitetui.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Intriga

Landsbergis be intrigos, kaip žuvis be vandens. Mąsto.

manyciau , geriausias butu sprendimas

tai Karoblio sodinimas y cype minimum 25 metams su turto konfiskacija, Uz ,,auksiniu saukstu,, nurasytu ,,Boxeriu,, pirkimus ,iskirstu misku naujiems poligonams ,kirtimus , jankiu kariniu baziu, steigimus , dudu orkestru uz milijonus kurimus....ir t.t ir pan.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS